Haiti. Șaptesprezece misionari americani și familiile acestora au fost răpiți sâmbătă în capitala Port-au-Prince. Nu se cunoaște încă motivul infracțiunii.

haiti-saptesprezece-misionari-americani-si-familiile-acestora-au-fost-rapiti-sambata-in-capitala-port-au-prince-nu-se-cunoaste-inca-motivul-infractiunii.

Tot ceea ce se știe deocamdată este că răpirea a avut loc în timp ce misionarii se întorceau de la un orfelinat. Americanii au fost luați dintr-un autobuz care se îndrepta spre aeroport, unde câțiva dintre aceștia urmau să plece către altă destinație din Haiti.

Jennifer Viau, purtător de cuvânt al Departamentului American de Stat, a precizat într-un e-mail că “autoritățile cercetează acest incident”. 

Un purtător de cuvânt al poliției haitiene a declarat că încearcă, de asemenea, să obțină informații despre incident. Încă nu există detalii cu privire la identitatea misionarilor sau a bisericii din care fac parte.

Haiti înregistrează o creștere a activității bandelor violente, care afectează și activitatea economică. Situația din țară s-a agravat mai ales după asasinarea președintelui Jovenel Moise, în iulie, dar și după un cutremur din luna august care a ucis peste două mii de persoane.

Surse: New York Times, Reuters

Sursa stire biziday.ro