Hotel Central Caciulata

Situata la 18 km de Ramnicu Valcea si 80 km de Sibiu, statiunea balneara Calimanesti-Caciulata atrage anual turisti din Romania si din strainatate, dornici sa se relaxeze sau sa se trateze impotriva diverselor afectiuni. Apele termale, atermale si minerale din aceasta statiune contin compusi chimici capabili sa vindece afectiuni cronice la nivelul sistemului renal, digestiv sau chiar respirator. Turistii aflati in cautare de o locatie de cazare pe Valea Oltului pot opta pentru Hotel Central Caciulata.

Indiferent de nevoi, baza de tratament a hotelului este ultramoderna si pot fi folosite pentru diverse proceduri. Hotel Central Caciulata ofera rezervari cu preturi incepand de la 150 lei pe noapte pentru o camera dubla si difera in functie de nevoi si numarul membrilor familiei.

Avand o arhitectura deosebita si un istoric indelungat al cladirii, Hotel Central Caciulata are 415 camere, atat duble, cat si single. Oaspetii cazati aici pot alege sa ia mesele principale la restaurantul hotelului si sa consume un cocktail la barul de zi. Hotelul mai dispune de o piscina interioara cu apa provenind din surse geotermale.

Apele geotermale de la cazare Hotel Central Caciulata sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni, iar compozitii chimici grabesc vindecarea anumitor boli cronice. Se recomanda achizitionarea pachetelor cu tratamente incluse si verificarea daca beneficiati sau nu de asigurare. 

Baza de tratament de la Hotel Central Caciulata are capacitatea de a asigura efectuarea procedurilor de tratament pentru 78 de persoane simultan. Zilnic pot fi effectuate 1.380 de proceduri, iar accesul la baza de tratament se face direct din incinta hotelului. Tratamentul balnear poate fi astfel facut la standarde foarte inalte si in functie de programari.

Daca sunteti interesat de locurile de cazare si ofertele hotelului, puteti face o rezervare online si selecta pachetul promotional potrivit nevoilor pe care le aveti. Indiferent ca veniti pentru a va odihni dupa un an greu de munca sau doriti sa va intariti sistemul imunitar, zona aceasta supranumita si perla statiunilor de pe valea Oltului va fi alegerea ideala.

Pentru turistii interesati sa exploreze imprejurimile, manastirea Cozia este un obiectiv turistic foarte apreciat, cu o istorie indelungata. Ctitorita de Mircea cel Batran, manastirea a servit multi ani ca scoala manastireasca si a fost renovata de nenumarate ori. Aceasta a mai fost, pe rand, azil, temnita si cazarma.

Pe langa valoarea istorica nepretuita a manastirii, climatul temperat cu influente continentale, fara oscilatii mari de temperatura si aerul curat din zona sunt perfecte pentru un concediu. Sejurul petrecut aici va fi o sursa nepretuita de cultura si sanatate, mai ales daca apreciati diversitatea izvoarelor cu ape minerale. Izvoarele de la Calimanesti-Caciulata sunt: sufluroase, clorate, sodice, calcice, magneziene, bromurate si se spune ca au fost descoperite inca din anul 1827. Datorita climatului bland, izvoarele sunt hipotonice.

Tot aici au fost atestate si monedele dacice si se spune ca pana si stramosii nostri au folosit apele termale pentru efectele lor benefice asupra organismului. La ora actuala bazele de tratament de aici sunt dotate la cele mai inalte standarde si ofera o gama larga de cure, atat interne cat si externe.

Previous post Greseli de evitat atunci cand esti model
Next post Medalii de aur pentru vinul românesc la Mundus Vini