Iata ce aspecte trebuie sa ai in vedere cand achizitionezi instalatii HVAC pentru afacerea ta

Nu poti administra corespunzator o cladire ce apartine unei unitati comerciale fara ajutorul unei instalatii HVAC de calitate. Totusi, calitatea este doar unul dintre aspectele importante al acestui tip de instalatii.

Daca inchiriezi sau cumperi o cladire fara o astfel de instalatie sau cu una care trebuie inlocuita/reparata, exista o serie de aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere. Acestea te vor ajuta sa iei deciziile avantajoase atat pentru tine, cat si pentru afacerea ta. Evident, astfel de decizii actioneaza ca un scut asupra profitului tau – in sensul ca il vor proteja pe termen lung.

Costul unei instalatii HVAC

Dat fiind faptul ca o astfel de instalatie va pastra temperatura din interiorul unei cladiri la nivel optim, este de la sine inteles de ce nu ar trebui sa alegi cea mai ieftina optiune. Acest tip de optiune ar trebui aleasa numai in cazul in care cladirea nu este un activ extrem de important pentru tine.

In caz contrar, alege instalatia cu o garantie generoasa si cu o durata de viata estimata rezonabila, chiar daca aceste detalii se oglindesc in cheltuiala initiala.

Marimea cladirii unitatii comerciale

Costul instalatiei si marimea cladirii sunt doua valori care se influenteaza una pe alta. De exemplu, nu vrei sa cumperi mai multe instalatii HVAC ieftine pentru a garanta temperatura corespunzatoare pentru o cladire de dimensiuni medii sau mari.

In acest caz, o investitie mai inteleapta ar fi achizitionarea unui model mai scump care poate face fata spatiilor mari. In acelasi timp, instalatia HVAC aleasa nu ar trebui sa functioneze la capacitate maxima pentru a acoperi intreaga cladire.

Tipul de instalatii HVAC de care ai nevoie

Exista trei tipuri de instalatii pe care va trebui sa le iei in considerare – anume instalatii single-split, multi-split si VRF. Din nou, alegerea unui tip este influetata atat de marimea cladirii, cat si de costul instalatiei.

Sistemele single-split sunt compuse din unitatea de condensare si din unitatea de tratare a aerului. Aceste sisteme sunt de obicei extrem de compacte si au un cost destul de redus. Astfel, sunt potrivite pentru spatiile mici spre medii.

Sistemele multi-split sunt compuse dintr-o unitate amplasata la exterior, in afara cladirii si mai multe unitati situate la interior. Acest sistem de instalatii HVAC este mult mai puternic – astfel, o singura unitate exterior poate alimenta mai multe unitati de interior. Mai mult decat atat, unitatile de interior pot fi controlate individual.

In cele din urma, sistemele de tip VRF sunt caracterizate de un debit variabil al agentului de refrigerare. Spre deosebire de sistemele uzuale, acestea se bazeaza pe sitemul de aerisire pentru a incalzi sau raci camerele unei cladiri. Totodata, acestea sunt si cele mai eficiente sisteme de instalatii HVAC, fiind alegerea ideala pentru unitatile comerciale de dimensiunii medii spre mari.

Nu stii care este instalatia de care ai nevoie?

Daca nu esti sigur asupra tipului de instalatie de care ai nevoie sau daca nu stii unde ar trebui aceasta amplasata, nu trebuie sa te ingrijorezi. Expertii FrigoTehnics iti stau la dispozitie cu servicii de consultanta pentru afacerea ta.

Mai mult decat atat, acestia pot proiecta o instalatie HVAC de la zero, astfel incat sa se potriveasca perfect cu planul afacerii tale si in acelasi timp sa fie si cat se poate de eficienta cu putinta!

Previous post Iata cum poti folosi legea 121 din 2014 in avantajul tau si al afacerii tale!
Next post Iata de ce ai nevoie de usi metalice pentru casa ta – o investitie de viitor!