Iata cum poti folosi legea 121 din 2014 in avantajul tau si al afacerii tale!

Dupa cum probabil stii, legea 121 din 2014 implica verificarea consumului de energie al afacerilor de pe teritoriul Romaniei, pentru ca statul sa se asigure ca limita nu este depasita. In cazul in care aceasta este depasita, afacerile pot fi amendate.

Totusi, nu acesta este scopul acestei legi – de a amenda/pedepsi afacerile care consuma prea multa energie. Scopul acesteia este de a ajuta societatile sa fie mai prietenoase cu mediul inconjurator, sa cheltuie mai putin pe energie si sa-si maximizeze profiturile prin imbunatatirea eficientei energetice.

Iata cum poti folosi si tu aceasta lege in avantajul tau!

Totul incepe cu auditul energetic obligatoriu

Aproape toate tipurile de afaceri sunt obligate prin legea 121 din 2014 sa efectueze un audit energetic o data la 4 ani. Totusi, Statul nu le pune la dispozitie metode prin care acest audit poate fi realizat. Drept urmare, afacerile trebuie sa gaseasca pe cont propriu o firma care se poate ocupa de acest lucru.

Pasul acesta este extrem de important deoarece vrei ca firma aleasa de tine sa nu realizeze, pur si simplu, un audit energetic. Firmele cu renume in Romania iti vor oferi asistenta si recomandari in privinta imbunatatirii eficientei energetice.

Cum te poate ajuta o companie cu renume?

Auditul specificat in legea 121 din 2014 poate fi realizat doar de o firma autorizata. Totusi, nu toate firmele ofera servicii identice. Unele iti spun doar ca, intr-adevar, consumi prea multa energie si trebuie sa faci o schimbare, pe cand altele pot crea, special pentru tine, un plan complet de inlocuire a instalatiilor si echipamentelor vechi, automatizarea acestora si asa mai departe.

Ideea esta ca o firma experta in domeniul energetic iti poate spune exact cum poti garanta faptul ca, peste 4 ani, rezultatele auditului energetic sa fie favorabile pentru tine, pentru afacerea ta si pentru mediul inconjurator.

Cum iti este garantata imbunatatirea eficientei energetice?

Este destul de greu sa identifici cu acuratete dispozitivele, echipamentele si procesele afacerii tale care consuma mai multa energie decat ar trebui. Apoi, este si mai greu sa iti dai seama care este cel mai bun mod de actiune pentru a asigura eficienta energetica a afacerii tale.

Un audit realizat de o firma specializata in conformitate cu legea 121 din 2014 este insotit de mai multe variante, analize si rapoarte care iti spun cat ar trebui sa cheltui pentru eficienta si in cat timp iti vei recupera investitia. Pe scurt, economisirea energiei nu trebuie sa afecteze profitul afacerii tale sau, mai rau, sa cauzeze falimentul.

La cine poti apela pentru un audit energetic profesional?

Daca faci parte din consiliul de administrare al unei afaceri de dimensiuni medii sau mari, probabil deja ai realizat faptul ca legea 121 din 2014 nu trebuie vazuta ca o pedeapsa. Aceasta este, in schimb, sansa perfecta de a-ti moderniza afacerea.

Pentru un audit energetic industrial de cea mai inalta calitate, realizat de experti in domeniu, apeleaza acum la echipa Elsaco – peste 20 de ani de experienta in domeniul energetic!

Previous post Automatizari electrice – iata cand sunt acestea o alegere buna pentru afacerea ta!
Next post Iata ce aspecte trebuie sa ai in vedere cand achizitionezi instalatii HVAC pentru afacerea ta