Investești pe termen lung, previi probleme și economisești – iată top motive pentru a izola podul casei cât mai curând

Nu vrei să pierzi banii pe care i-ai adunat așa de greu, nu-i așa? Atunci de ce ai neglija acest aspect legat de propria ta locuință?

Să fim sinceri: mansarda ta nu este cea mai populară cameră din casă. Dacă îți neglijezi mansarda sau podul nelocuit, nu ești singurul. 90% din mansarde sunt subizolate, ceea ce te costă în medie câteva sute de lei (sau mii, în prisma ultimelor scumpiri), în fiecare an.

Izolația mansardei captează căldura prețioasă iarna și aerul rece vara, prelungește durata de viață a acoperișului tău, reduce factura la energie și chiar îmbunătățește calitatea aerului.

Cu iernile lungi și grele pe care le avem în România, o casă bine izolată vă poate economisi o mulțime de bani la facturile de energie, poate ajuta evitarea curentilor de aer incomozi și poate ajuta la creșterea valorii casei.

O casă prost izolată este echivalentul cu întinderea unui cort afară. Puteți porni încălzitorul cât de mult doriți, dar căldura se va disipa și încălzitorul va trebui să funcționeze continuu pentru a vă menține cald.

Lunile fierbinți de vară vor fi exact opusul – te vei supraîncălzi în casa ta. Puteți porni întotdeauna aerul condiționat, dar acel aer rece se va disipa rapid afară și va trebui să funcționeze toată ziua pentru a vă menține confortabili.

Din fericire, puteți remedia situația alegând izolația cu celuloză ori fibră de lemn, a cărei instalare ar trebui să dureze aproximativ o zi, în funcție de dimensiunea mansardei și de materialul de izolație preexistent.

Profita de oferte personalizate, de o execuție curată, fără mizerie în curte sau în casă numai la izolatiinaturale.ro – ai solutii potrivite pentru orice tip de pod sau de mansarda.

Așadar, ar trebui să îți izolezi mansarda? Analizează cateva dintre cele mai importante lucruri care ar trebui sa iti demonstreze ca da, este o idee bună…

Cat priveste preventia problemelor …

 • Opriți trecerea vaporilor de apă și erodarea pereților.
 • Preveniți daunele treptate cauzate de umiditate și de acumularea de mucegai.

Încetiniți acumularea de căldură, ceea ce face ca șindrila de pe acoperiș să se umfle, apoi să crape.

Opriți udarea barajelor de gheață și a conductelor înghețate.

Descurajează invaziile dăunătorilor.

Ca investiție

 • 25% din căldură scapă prin pod, costându-vă o mică avere în facturi.
 • Reduceți până la 40% din factura de energie în fiecare lună.
 • Reții aerul rece în casa ta în timpul lunilor de vară.
 • Ajută la prevenirea operațiunilor majore, consumatoare de bani, cum ar fi repararea acoperișului și controlul dăunătorilor.

Ca și costuri

 • Rentabilitatea investiției de peste 100%.
 • Îmbunătățește calitatea aerului.
 • Reducerea zgomotului.
 • Prelungește durata de viață a acoperișului.
 • Reduce amprenta de carbon

rog sursa foto – STEICO

Previous post Investiții de peste 3 milioane de euro în cea mai nouă fabrică Cumpăna!
Next post Brad artificial 3m: o alegere comerciala perfecta