Istoria și semnificația simbolurilor din industria muzicală

Simbolurile din industria muzicală sunt la fel de importante ca și muzica însăși, deoarece ele oferă un mijloc de identificare și recunoaștere a unui artist, trupei sau a unui gen muzical. În acest articol, vom discuta despre istoria și semnificația simbolurilor din industria muzicală.

  1. Steaua rock-ului Steaua rock-ului este un simbol iconic, asociat cu muzica rock. Simbolul constă dintr-o stea cu cinci colțuri, înconjurată de un cerc. Acesta a fost introdus pentru prima dată în 1960 de către revista de muzică britanică NME (New Musical Express), ca parte a unui concurs care urma să premieze cea mai populară trupă rock.
  2. Semnul peace Semnul peace, care constă dintr-o mână cu două degete întinse, a devenit un simbol popular în mișcarea hippie și în cultura muzicală a anilor 1960 și 1970. Acesta a fost folosit de artiști precum John Lennon și Jimi Hendrix și a fost asociat cu mesajul de pace și unitate.
  3. Semnul metal Semnul metal, care constă dintr-o mână cu degetul mic, arătătorul și degetul mijlociu întinse, a devenit un simbol popular în cultura muzicală heavy metal. Acesta este uneori cunoscut și sub numele de „semnul cornului” și a fost popularizat de artistul Ronnie James Dio.
  4. Logoul AC/DC Logoul AC/DC este un simbol iconic al muzicii rock și al trupei AC/DC. Logoul constă din literele AC și DC, cu o săgeată între ele, și a fost introdus în 1977. Acesta a fost creat de designerul grafic Gerard Huerta și a devenit un simbol iconic al trupei și al muzicii rock.
  5. Simbolul yin și yang Simbolul yin și yang este un simbol chinezesc tradițional, care constă din două forme circulare, una albă și una neagră, care se împletesc. Acesta a fost adesea folosit în cultura muzicală pentru a simboliza contrastul și echilibrul între diferite genuri muzicale sau între muzica tradițională și cea modernă.
Previous post Cele mai bune aplicații pentru descoperirea și ascultarea noii muzici
Next post Top 5 albume care au influențat muzica pop de astăzi