Joe Biden, în Polonia: “Capacitatea Americii de a-și îndeplini rolul în alte părți ale lumii se bazează pe o Europă unită și sigură. Am învățat din experiențele triste ale celor două războaie mondiale că dacă nu ne implicăm în stabilitatea Europei asta se va întoarce împotriva SUA.”

joe-biden,-in-polonia:-“capacitatea-americii-de-a-si-indeplini-rolul-in-alte-parti-ale-lumii-se-bazeaza-pe-o-europa-unita-si-sigura-am-invatat-din-experientele-triste-ale-celor-doua-razboaie-mondiale-ca-daca-nu-ne-implicam-in-stabilitatea-europei-asta-se-va-intoarce-impotriva-sua.”

Comentariile lui Biden au venit în ultima zi a turneului său european, în Polonia, în timpul unei întâlniri cu premierul Andrzej Duda. Comentând anunțul Rusiei privind trecerea într-o nouă fază a operațiunilor militare și concentrarea pe Donbas, președintele american a spus că nu este convins că Armata Rusă chiar își va schimba strategia.

Joe Biden a repetat angajamentul Americii față de Articolul V al Cartei NATO privind apărarea comună, insistând pe unitatea membrilor Alianței. Biden crede că Vladimir Putin a mizat pe separarea țărilor vestice ale NATO de cele din Est, dar spune că a eșuat. Ulterior, la o întâlnire cu refugiații ucraineni din Varșovia, Joe Biden a spus despre Putin că acesta “este un măcelar”.

Surse alternativă: CNN, ABC News

Sursa stire biziday.ro