Lamborghini anunță că până în 2024 va lansa o versiune hibrid pentru fiecare model al său, iar până în 2030 va produce și o mașină electrică, în urma unei investiții de 1,5 miliarde de euro.

lamborghini-anunta-ca-pana-in-2024-va-lansa-o-versiune-hibrid-pentru-fiecare-model-al-sau,-iar-pana-in-2030-va-produce-si-o-masina-electrica,-in-urma-unei-investitii-de-1,5-miliarde-de-euro.

Constructorul italian a mai spus că prima mașină hibrid va fi lansată în 2023, urmând ca un an mai târziu fiecare model din prezent să aibă o versiune de acest tip. Prin investiția anunțată, compania urmărește să-și reducă la jumătate emisiile de dioxid de carbon.

Mașina electrică va avea patru locuri și două uși, însă alte detalii nu au fost făcute publice momentan. Directorul executiv a explicat că această tranziție nu este ușor de realizat, dat fiind faptul că Lamborghini are numai autovehicule super-sport în portofoliu, iar performanțele acestora trebuie păstrate.

Lamborghini a livrat un număr record de vehicule în primul trimestru al acestui an, în creștere cu aproape 25% față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile companiei au crescut și ele cu 5,4%, până la 509 milioane de euro. 

Sursa: Bloomberg, The Guardian

Sursa Foto: Dmytri Surkov / Dreamstime

Sursa stire biziday.ro