Lenjerii pentru pătuțul copilului: ce să alegi și ce să eviți?

Știm cum este să fii părinte: toată lumea are câte un sfat pentru tine, iar internetul îți furnizează mai multe întrebări decât răspunsuri. Chiar și simpla alegere a lenjeriei pentru pătuțul bebelușului nu e așa ușoară cum pare. De aceea, îți oferim în acest articol câteva sfaturi referitoare la modelele de lenjerii pentru copii, astfel încât să știi ce să alegi și ce să eviți.

Lenjerii pentru bebe

Există mii de modele de lenjerii pentru patul bebelușului, iar o astfel de alegere aparent simplă devine chiar complicată. Lenjeriile pentru bebeluși pot avea diferite forme, diferite modele și pot fi confecționate dintr-o varietate de materiale. Așa că trebuie să alegi isteț: să gândești din punctul de vedere al sănătății și siguranței bebelușului și să fii cât mai practic.

O idee bună este să cumperi pătuțul înaintea lenjeriei. Știm, ești entuziasmat că cel mic vine curând pe lume, ai văzut într-un magazin o lenjerie drăguță și ești tentat să o cumperi. Ești însă sigur că se va potrivi cu salteluța pătuțului pentru copii? Cel mai bine este să achiziționezi întâi mobila pentru copii și abia apoi accesoriile precum lenjeriile de pătuț.

De asemenea, atunci când alegi o lenjerie pentru bebeluș, trebuie să ai în vedere și materialul din care este confecționată, în relație cu temperatura pe care o ai în casă. O lenjerie subțire oferă altă temperatură față de o lenjerie din flanel, de exemplu. Cât de groasă ai nevoie să fie lenjeria? Nu uita că, cel mai probabil, vei folosi și o păturică, așa încât trebuie să iei în considerare acest aspect.

Noi recomandăm lenjeriile din bumbac pentru bebeluși, întrucât acest material oferă echilibrul perfect dintre căldura oferită și circulația aerului. Dacă cel mic se supra-încălzește în timpul somnului, apar iritațiile pe piele și somnul agitat. Nu uita că bebelușii încă nu au dezvoltat sistemul de auto-reglare a temperaturii corpului.

Alegerea unei lenjerii pentru pătuțul bebelușului

 În plus, o lenjerie de calitate pentru pătuț trebuie să se potrivească perfect pe salteluță. Nu este indicat ca cearșaful să fie mai larg decât salteaua bebelușului. De ce? Pentru că cel mic se va învârti în timpul somnului, este posibil să o tragă și de aici pot să rezulte incidente neplăcute.

Până la vârsta de un an, nu se recomandă lăsarea păturilor și pernelor suplimentare și a jucăriilor în pătuț în timpul somnului. Sigur, sunt drăgălașe și oferă confort copilului, însă, în același timp, pot să ridice un risc de sufocare. Plăpumioara cu care seturile de pat pentru bebeluși se livrează este suficientă pentru micuțul tău. De asemenea, o singură pernuță pentru bebeluși va fi suficientă pentru o poziție corectă. Cele mai multe seturi de lenjerii pentru bebeluși conțin și o astfel de pernă.

Alege lenjeria de pat pentru bebeluși de la Kidiko!

Magazinul online pentru copii și părinți Kidiko.ro îți oferă o gamă largă de lenjerii pentru pătuțul bebelușului. Și nu întâmplător aceste lenjerii sunt cele mai căutate în acest moment! Iată avantajele lenjeriilor pentru bebeluși din selecția Kidiko:

  • Au măsuri standard, potrivite cu majoritatea pătuțurilor pentru copii vândute în România, astfel încât cearșaful se va potrivi perfect pe salteluță.
  • Oferă seturi pentru pătuțul bebelușilor de 4 sau 5 piese, astfel încât tu să primești tot ce ai nevoie, fără a trebui să cumperi suplimentar nimic. În funcție de setul ales, poți avea pernuță pentru bebeluș, cearșaful pentru saltea, plăpumioară plus una sau două apărătoare laterale pentru pătuț realizate în același design.
  • Materialul folosit este 100% bumbac, astfel încât aerul să circule și bebelușul să nu dezvolte iritații.
  • Vopsirea materialului a fost realizată în mod organic, nu s-au folosit substanțe chimice, astfel încât sănătatea celui mic nu este pusă în pericol.
  • Toate lenjeriile din selecția Kidiko sunt fabricate în UE, respectând standardele europene de siguranță.
  • Lenjeriile se pot spăla la mașină sau manual și pot fi călcate, pentru o mai bună igienizare.

Tot la Kidiko vei găsi și pătuțuri și salteluțe pentru bebeluși, precum și o mare diversitate de alte lucruri necesare copiilor, dar și părinților. În plus, super-echipa Kidiko donează câte o jucărie pentru copiii refugiați din Ucraina la fiecare comandă plasată. Alege calitatea Kidiko și transmite bucuria mai departe!

Atașament:
lenjeriikidiko-adv.jpg

Previous post Credit IFN vs credit bancar
Next post Ce abordări vor avea inspectorii anaf în controalele făcute la firme în anul 2022