Marea Britanie aprobă folosirea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Autoritatea de reglementare spune că serul este sigur și eficient pentru grupa de vârstă și că beneficiile depășesc riscurile.

Vaccinul Pfizer-BioNTech Covid a fost autorizat pentru utilizare la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în Marea Britanie, a anunțat Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA).

Anunțând decizia, directorul executiv al MHRA, dr. June Raine, a declarat că autoritatea de reglementare a medicamentelor a analizat cu atenție datele studiilor clinice. „Avem în vigoare o strategie cuprinzătoare de supraveghere pentru monitorizarea siguranței tuturor vaccinurilor Covid-19 aprobate de Marea Britanie și această supraveghere va include grupa de vârstă de la 12 la 15 ani”, a precizat dr. June.

Aceasta a asigurat că măsura nu ar fi fost aprobată dacă nu erau îndeplinite „standardele preconizate de siguranță, calitate și eficacitate”.

Până acum, vaccinul Pfizer-BioNTech a mai fost autorizat pentru administrare copiilor de peste 12 ani în Canada, SUA și UE. 

Sursă: BBC

Sursa stire biziday.ro