Marea Britanie. Meteorologii au emis sute de alerte locale de inundații și vânt puternic, din cauza unei noi furtuni numite Franklin. Totuși, se crede că nu va fi la fel de periculoasă ca Eunice.

marea-britanie-meteorologii-au-emis-sute-de-alerte-locale-de-inundatii-si-vant-puternic,-din-cauza-unei-noi-furtuni-numite-franklin-totusi,-se-crede-ca-nu-va-fi-la-fel-de-periculoasa-ca-eunice.

The Met Office has named #StormFranklin

The storm is forecast to bring strong winds and heavy rain to the UK on Sunday and Monday

The strongest winds will be in Northern Ireland where an Amber weather warning has been issued

Stay #WeatherAware ⚠️ pic.twitter.com/gOektUciFQ

— Met Office (@metoffice) February 20, 2022

Potrivit Met Office, furtuna Franklin urmează să lovească întregul Regat în următoarele zile, un cod Portocaliu fiind emis pentru Irlanda de Nord și sute de alerte de inundații pentru Anglia, Scoția și Țara Galilor. 

Codul Portocaliu va fi valabil de la miezul nopții până la luni dimineața, cu avertismente în vigoare și pentru regiunile de pe coasta de vest a Irlandei. Sunt așteptate rafale de până la 128 de km/h.

Alertele de inundații emise de agențiile de mediu includ două avertismente “severe” în care ploile ar putea reprezenta un “pericol pentru viață” în Didsbury și Northenden din regiunea Greater Manchester, în nord-vestul Angliei.

Vor fi ploi abundente duminică și luni, a spus Met Office, adăugând că obiectele luate de vânt ar putea pune viața oamenilor în pericol. Franklin va aduce “vânt puternic din vest cu rafale periculoase și dăunătoare, combinate cu un nivel al mării foarte ridicat”.

Aceasta este prima dată când Biroul de Meteorologie a avut trei furtuni cu nume într-o săptămână de la introducerea acestui sistem, a spus meteorologul Becky Mitchell. “L-am avut pe Dudley miercuri, Eunice vineri și Franklin astăzi”, a subliniat ea.

Pagubele cauzate de Franklin nu sunt așteptate să fie “la fel de grave” precum cele cauzate de Eunice, deoarece cele mai puternice vânturi vor fi limitate la regiunea de coastă, a mai spus Mitchell. Dar condițiile ar putea fi încă “înșelătoare” și pot cădea până la 80 mm de ploaie în nord-vestul Angliei.

Sursă: Sky News

Sursă foto: Bruce WhittinghamDreamstime

Sursa stire biziday.ro