Marea Britanie. Oficiul Național de Statistică estimează că aproximativ 80% dintre adulți au anticorpi Covid. Sunt luate în calcul atât persoanele care s-au vaccinat, cât și cele care s-au vindecat de Covid.

Potrivit ONS, în Anglia, aproximativ 8 din 10 adulți au anticorpi (80,3%). În Țara Galilor, ponderea adulților care au anticorpi este de 82,7%, în timp ce în Irlanda de Nord ponderea este de 79,9%. În Scoția, în schimb, procentul este ușor mai mic, de 72,6% din populația adultă.

Ultimele date prezentate de Oficiului Național de Statistică sunt cu aproximativ 10% mai mari față de precedenta estimare, în toate regiunile Regatului Unit, inclusiv Scoția, unde procentul persoanelor care au dezvoltat anticorpi Covid este ușor mai mic față de celelalte regiuni.

Studiul, realizat în parteneriat cu Universitatea Oxford, Universitatea din Manchester, Public Health England și Wellcome Trust, s-a bazat pe probe de teste de sânge prelevate până pe 17 mai. 

Până ieri, 40.573.517 de persoane fuseseră imunizate cu prima doză, iar 28.227.362 de persoane au fost complet vaccinate. Marea Britanie a vaccinat zilnic, în ultima săptămână, peste 150 de mii de persoane doar cu prima doză. 

Surse alternative: The Guardian, UK Government.

Sursa stire biziday.ro