Marea Britanie. Peste 75% dintre adulți au fost vaccinați cu două doze de ser anti-Covid, la opt luni de la debutul campanie de imunizare. Nouă din zece adulți au primit cel puțin o doză de ser.

marea-britanie-peste-75%-dintre-adulti-au-fost-vaccinati-cu-doua-doze-de-ser-anti-covid,-la-opt-luni-de-la-debutul-campanie-de-imunizare-noua-din-zece-adulti-au-primit-cel-putin-o-doza-de-ser.

39,68 de milioane de adulți britanici au primit până acum ambele doze, în timp ce alți șapte milioane au fost inoculați cu o singură doză. Premierul Johnson a declarat, la depășirea pragurilor, că vaccinarea este ”o imensă realizare națională”.

Potrivit Departamentului de Sănătate și Asistență Socială (DHSC), au fost administrate în total 86 de milioane de doze de ser anti-Covid din 8 decembrie până în prezent. UK a imunizat primul sfert din populația adultă pe 27 aprilie, iar alt sfert până pe 3 iunie. 

Anunțul de azi vine după ce cele mai recente date publicate de Public Health England și Universitatea Cambridge au arătat că aproximativ 60 de mii de decese, 22 de milioane de infectări și aproape 67 de mii de internări în spitale au fost prevenite de vaccinuri. Secretarul de stat responsabil pentru imunizare a declarat că executivul ia în calcul administrarea celei de-a treia doze de ser, din septembrie, pentru persoanele vulnerabile.

Săptămâna trecută, a început administrarea serurilor tinerilor cu vârste între 16 și 17 ani. Potrivit NHS Anglia, aproape 16 mii de adolescenți au primit deja vaccinul în weekend.

Surse alternative: BBC, Sky News.

Sursa stire biziday.ro