Măsură fără precedent la AJF Teleorman! Echipele sunt retrogradate fără să joace! FRF a decis ca din Liga 2 și Liga 3 să nu retrogradeze nimeni, dar AJF Teleorman vrea să facă altfel la Liga 4!

AJF Teleorman are propria viziune despre competiția pe care o conduce, Liga 4 seniori. Asociația județeană nu a ținut cont de măsurile adoptate de cel mai înalt for fotbalistic din țară, FRF, care nu a retrogradat nicio echipă la Liga 2 și Liga 3 și a gândit 4 scenarii “ciudate” pentru Liga 4. Două dintre acestea conțin retrogradare directă pentru ultimele două clasate, care nu se mai pot apăra fotbalist, pe teren.

AJF Teleorman a trimis către cluburile din Liga a 4 patru propuneri de scenarii pentru a încheia actualul sezon, 2019-2020. În două dintre acestea ultimele două echipe ar urma să retrogradeze direct în Liga 5, asta deși campionatul s-a oprit cu 11 etape înainte de final, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia este cu atât mai surprizătoare cu cât ultimele două echipe, Viitorul Butești și Avântul Stejaru aveau șanse reale să scape, ele fiind la doar 3, respectiv 4 puncte de salvare.

FRF nu a retrogradat pe nimeni, AJF Teleorman e pe cale s-o facă!

Decizia AJF Teleorman șochează mai ales că aceasta este în contradicție cu ceea ce a decis Federația Română de Fotbal. Forul suprem de la noi nu a refuzat echipelor aflate în dificultate șansa de a rămâne în competiție. Astfel FRF a decis ca în Liga 2 și Liga 3 să nu retrogradeze nicio echipă.

AJF Teleorman nu a ținut însă cont de deciziile FRF, astfel că a trimis cluburilor din Liga 4 și două scenarii în care ultimele două clasate vor pica direct. Variantele cu retrogradate direct pentru locurile 15 și 16 sunt cel puțin imorale având în vedere că cele două grupări nu mai au șansa de a-și apăra șansele pe teren. Dealtfel acesta a fost și motivul pentru care Federația Română de Fotbal a luat această măsură ca nicio echipă să nu retrogradeze în acest sezon, 2019-2020, în primele două eșaloane fotbalistice.

Previous post Finantari cu dobanda zero in 2020 pentru ONG-uri
Next post Primul turneu RTP din 2020 se va desfăşura pe 7 iunie. RTP 1000 Open are premii totale de 10,000 lei