Medalii de aur pentru vinul românesc la Mundus Vini

Trei vinuri românești produse de Crama Gîrboiu, Constantin Premium Red Blend 2016, Bacanta Chardonnay 2015 și Bacanta Merlot Barrique 2016 au fost răsplătite cu medalii de aur la competiția Grand International Wine Award Mundus Vini aflata deja la a 28-a editie.

Creat într-o ediție limitată de doar 8000 de sticle, vinul Constantin Premium Red Blend 2016 a primit totodată și distincția speciala „Best of Show Romania Red”, fiind declarat cel mai bun vin roșu din categoria sa, obtinand cel mai mare scor din toate vinurile participante. Pentru Constantin Premium Red Blend 2016 este a treia medalie internațională după aurul de la BerlinerWein Trophy 2020 și argintul de la Concours Moundial de Bruxelles 2020.

„Ne bucurăm că munca noastră este răsplătită în fiecare an prin aceste premii, care ne dau motivație și încredere că suntem pe drumul cel bun. Ne dorim să le oferim clienților noștri un vin de cea mai bună calitate, iar premiul  vine ca o confirmare pentru noi”, a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Premium Special “Best of Show Romania White” a fost acordat vinului din colecție, a Cramai Gîrboiu, Bacanta Chardonnay Barrique 2015DOC Cotesti, obtinand cel mai mare punctaj din vinurile participante. Vinul de vinoteca mai are doua medalii de aur cucerite la Mundus Vini 2017si Berliner Wein Trophy 2017. „Suntem încântați cât de bine se maturează vinurile noastre albe la sticlă, cât de bine evoluează în timp, devenind tot mai complexe. Vom continua să ne perfecționăm în această zonă”, a adăugat Livia Gîrboiu.

Crama Gîrboiu a mai fost răsplătită la ediția din acest an a Mundus Vini cu medalie de AUR pentruBacanta Merlot Barrique 2016 un vin rosu aflat la inceput de drum cat si cu medalia de argint pentru Bacanta Șarba Barrique 2019, singura Șarbă Barrique din România realizată printr-o metodă aparte de fermentare și maturare Sur Lie (pe drojdie) în butoaie noi de stejar franțuzesc.

Crama Gîrboiu este o afacere de familie înființată în anul 2005 și deține o suprafață de aproximativ 170 de hectare în zona viticolă Cotești din județul Vrancea. În ultimii ani, compania a primit numeroase premii internaționale pentru vinurile produse, printre care amintim Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2020 si un loc binemeritat in Topul Revelatiilor Mondiale cu Rezerva Familiei Sauvignon Blanc 2009 DOC, un vin de vinoteca produs intr-o editie super limitatade doar 300 de sticle. Mai amintim de Bacanta Chardonnay 2017 și Epicentrum Aligote & Muscat Ottonel 2017 (aur la Concours Mondial de Bruxelles 2018), Bacanta Chardonnay, care a fost cel mai premiat vin alb din România în 2017 (aur la Mundus Vini Germania, aur la Berliner Wine Trophy, argint la Concours Mondial de Bruxelles, bronz la Decanter) sau Epicentrum Aligote și Muscat, declarat cel mai bun vin alb din România în 2013 la Mundus Vini Germania.

Previous post Hotel Central Caciulata
Next post AllmaDesign – Agentia Web Design care Transforma Visurile Online in Realitate