Mexic. Sute de păsări s-au prăbușit din senin pe stradă, iar zeci dintre ele au murit la impactul cu solul. Experții nu au stabilit exact cauza fenomenului.

mexic-sute-de-pasari-s-au-prabusit-din-senin-pe-strada,-iar-zeci-dintre-ele-au-murit-la-impactul-cu-solul-expertii-nu-au-stabilit-exact-cauza-fenomenului.

FLOCK DROP MYSTERY: A security camera in Chihuahua, Mexico, captured the moment hundreds of yellow-headed blackbirds suddenly fell from the sky — many nosediving to their death. https://t.co/45WA04Lo8g pic.twitter.com/w1vlUqCNgK

— CBS News (@CBSNews) February 16, 2022

Înregistrările camerelor de securitate au surprins sute de mierle cu cap galben roind deasupra unei case din orașul Chihuahua, Mexic, săptămâna trecută. La scurt timp, păsările s-au prăbușit în mod inexplicabil de-a lungul trotuarului, multe dintre ele murind.

Potrivit presei locale, se crede că speciile de păsări erau în curs de migrare din nordul Canadei, iar că experții au crezut inițial că acestea ar fi murit din cauza inhalării de fum toxic sau că au atins cablurile electrice care ar fi primit brusc o suprasarcină de curent. O altă ipoteză include posibilitatea ca păsările să-și fi pierdut stabilitatea în timpul zborului și să se fi ciocnit între ele.

Ecologul Richard Broughton a declarat pentru The Guardian că este aproape sigur că o pasăre de pradă, cum ar fi un răpitor, le-ar fi putut determina să formeze un vârtej strâns și să se îndrepte spre pământ. Păsările blocate în zonele inferioare ale stolului s-ar fi izbit direct de sol, a adăugat Broughton.

Tot săptămâna trecută, aproximativ două sute de grauri au căzut din cer în Pembrokeshire, Țara Galilor. Un bărbat care lucra în zonă a informat un magazin local că a auzit o bubuitură puternică, după care o mulțime de păsări a aterizat pe mașina sa.

O situație similară s-a întâmplat și în provincia canadiană Columbia Britanică, în 2018, când sute de grauri s-au prăbușit din senin. Serviciul pentru mediu și schimbări climatice din Canada a declarat mai târziu că stolul a fost urmărit de o pasăre mai mare.

Sursa: CBS

Sursa stire biziday.ro