Ministerul Sănătății avertizează asupra unei știri false distribuite pe rețelele de socializare, potrivit căreia medicilor de familie li s-a cerut “să informeze pacienții să își procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp deoarece criza medicamentelor este inevitabilă”.

ministerul-sanatatii-avertizeaza-asupra-unei-stiri-false-distribuite-pe-retelele-de-socializare,-potrivit-careia-medicilor-de-familie-li-s-a-cerut-“sa-informeze-pacientii-sa-isi-procure-medicamente-pe-o-perioada-mai-lunga-de-timp-deoarece-criza-medicamentelor-este-inevitabila”.

“Ca urmare a distribuirii pe rețelele de socializare  a unui document avizat de >, dat spre informare medicilor de familie, în care se indică acestora , din cauza faptului că  statul român <s-a implicat în mod iresponsabil în agravarea conflictului dintre RUSIA și UCRAINA>, pentru corecta informare a opiniei publice, precizăm că toate aceste date sunt false și se înscriu în spectrul informațiilor de tip FAKE NEWS.”, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Guvernul amintește că că același semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior, a mai distribuit în trecut o minciuna, ce a fost combătută de Ministerul Apărării Naționale.

“Adresăm rugămintea tuturor cetățenilor să nu colporteze aceste informații false, care sunt menite a induce panică în rândul comunităților, mai ales în rândul cetățenilor care necesită medicamentație sau tratament specific.”

Sursa stire biziday.ro