Miniștrii de Externe din Ucraina și Rusia s-au înțeles pentru a avea prima întâlnire de la începutul războiului, în Turcia. Cel mai probabil, va fi organizată mâine, 10 martie.

ministrii-de-externe-din-ucraina-si-rusia-s-au-inteles-pentru-a-avea-prima-intalnire-de-la-inceputul-razboiului,-in-turcia-cel-mai-probabil,-va-fi-organizata-maine,-10-martie.

Ministerul rus de Externe a confirmat că ministrul Serghei Lavrov va avea o întrevedere cu omologul ucrainean Dmytro Kuleba, în Turcia. Lavrov va participa în Antalya la un forum diplomatic internațional, care începe pe 11 martie, astfel că probabil se va întâlni cu Kuleba cu o zi înainte, scrie BBC.

Va fi prima întâlnire întrei cei doi reprezentanți, de la declanșarea ostilităților pe 24 februarie. Turcia s-a oferit de mai multe ori să medieze eventuale tratative de pace între cele două părți, iar ministrul turc de Externe a propus chiar un format trilateral.

Echipe de negociatori ale Kievului și ale Moscovei au desfășurat deja trei runde de consultări, toate fără o concluzie generală, și au agreat și o a patra rundă. Până acum, au fost făcute concesii doar în privința rutelor de evacuare a civililor din orașele ucrainene.

Sursa: BBC

Sursa stire biziday.ro