Munții Făgăraș. Intervenție în desfășurare a Salvamont pentru salvarea a doi turiști, surprinși de avalanșă în zona vârfului Negoiu, la 2.300 de metri altitudine.

muntii-fagaras-interventie-in-desfasurare-a-salvamont-pentru-salvarea-a-doi-turisti,-surprinsi-de-avalansa-in-zona-varfului-negoiu,-la-2300-de-metri-altitudine.

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat că doi turiști au fost surprinși de avalanșă în această seară, în zona vârfului Negoiu, la o altitudine de circa 2.300 de metri. “Echipa de la Salvamont Sibiu este destul de aproape de locul în care aceștia sunt blocați“, precizează DSU.

Conform primelor date, unul dintre aceștia a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare, celălalt reușind să iasă din avalanșă, fără a acuza dureri sau traumatisme vizibile.

Date fiind condițiile de noapte și zona muntoasă periculoasă, realizarea unei misiuni de intervenție cu un elicopter SMURD, dotat cu troliu nu putea fi realizată în condiții de siguranță, aceasta putând pune în pericol întregul echipaj de la bord, astfel, o echipă de salvatori montani din cadrul Salvamont Sibiu a plecat pe cale terestră spre locul incidentului.

În funcție de condițiile meteo și de starea celor două persoane, după o evaluare a echipei de salvatori montani, se va decide dacă aceștia vor fi transportați la baza muntelui sau dacă se va rămâne la cabana Negoiu, aflată în apropiere, până dimineață.

Din echipa de prim răspuns fac parte șapte salvamontiști, care sunt urmați de o altă echipă de sprijin formată din cinci salvatori.

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munților Făgărașului sunt închise, din cauza riscului de avalanșă, precizează DSU.

Sursă foto: Anna Dudko | Dreamstime.com

Sursa stire biziday.ro