Norvegia. Un meteor “neobișnuit de mare” a luminat pentru scurt timp sudul țării, duminică noaptea. Aparent el a ars în atmosferă, dar experții nu exclud posibilitatea ca o mică parte din aceasta să fi aterizat lângă Oslo.

norvegia-un-meteor-“neobisnuit-de-mare”-a-luminat-pentru-scurt-timp-sudul-tarii,-duminica-noaptea-aparent-el-a-ars-in-atmosfera,-dar-expertii-nu-exclud-posibilitatea-ca-o-mica-parte-din-aceasta-sa-fi-aterizat-langa-oslo.Evenimentul s-a produs la ora 1 dimineața, ora locală, și a fost observat atât din Norvegia cât și din Suedia. Câteva filmări postate pe rețelele de socializare surprind explozia meteorului în atmosferă, altfel lumina și sunetul produse putând fi confundate cu cele ale unui fulger.

Datele preliminare sugerează că o mică parte din meteor ar fi putut ateriza într-o zonă împădurită aflată la doar 60 km vest de capitala Oslo. Experții au precizat că meteorul a călătorit cu 15-20 km pe secundă și a luminat cerul nopții timp de aproximativ cinci până la șase secunde.

Sursă: Reuters

Sursa stire biziday.ro