Nu ai bani? Vezi unde scapă printre degete

Poate îți repeți că nu ai bani. Poate chiar nu ai. Dar te-ai întrebat de ce și cum ar putea fi altfel?

Lipsa unei evidențe clare și la zi a veniturilor și cheltuielilor, secondate de neputința de a spune nu multor lucruri nu neapărat necesare, face ca adesea banii să se epuizeze înainte de încasarea unui nou salariu. Dacă mai punem la socoteală și costurile de întreținere din ce în ce mai mari și inflația, situația se anunță dramatică, nu doar pentru cei cu obiceiuri financiare nesănătoase, ci  pentru un număr mult mai mare de persoane.

În aceste condiții, pentru a nu dramatiza și mai mult și a vedea ce este de făcut pentru a trece peste această perioadă, fără să fie nevoie să bagi mâna în economii sau să renunți în totalitate la micile plăceri care fac viața mult mai frumoasă, ne-am gândit să-ți venim în ajutor cu câteva recomandări, prin care să vezi unde îți scapă bani printre degete și de ce nu ai bani.

Ce este de făcut atunci când simți că nu poți ține cheltuielile în frâu?

Există numeroase motive pentru care nu ai bani suficienți și la fel de numeroase soluții pentru a-ți ajusta cheltuielile, pentru a te încadra mai bine în bugetul pe care îl ai la dispoziție. Detalii importante și sfaturi pe care merită să le pui în aplicare, poți obține atât din surse autorizate, cât și dacă urmezi un curs de managementul banilor.

În clipa de față există multe alternative și opțiuni de educare și autoeducare, care te pot ajuta nu doar să reduci risipa, ci și să reușești să economisești sau să investești în ceva ce îți poate aduce în timp venituri pasive importante.

Printre recomandările noastre privind  o mai bună organizare a cheltuielilor menționăm:

1. Începe să faci economii în privința consumului de energie

Întrucât creșterile foarte mari la energie, schimbă mult aspectul bugetelor lunare, mai ales pe perioada sezoanelor mai reci, nu ar strica un pic de economie. Acele 15 procente recomandat de Uniunea Europeană, poate fi o soluție și pentru  obiceiurile tale.

2. Plătește facturile la timp

Chiar dacă doi – trei lei penalități de întârziere îți pot părea sume derizorii, amânarea permanentă a termenelor de plată pentru facturi poate duce în timp la aglomerări de plăți. Nu are rost să plătești penalități, dacă ai, până în ziua de scadență, banii necesari pentru a plăti o factură.

3. Renunță la băuturi și alimente pe care ți pe poți face și singur

Dacă poți să îți prepari o cafea, un smoothie sau o mâncare acasă, renunță cel puțin pentru câteva zile pe săptămână la cafeaua de dimineață de la coffee shop-ul din colț, la mese de prânz sau la gustări, pe care ți le poți face și singur. Acest obicei îți poate aduce economii importante.

4. Cumpără mai puțin și renunță la cumpărăturile inutile

Din dorința de a avea frigiderul plin, cumpărăm adesea mult mai multe produse decât avem nevoie. Acest obicei duce de multe ori la risipă. La fel procedăm și atunci când mergem la magazin și cumpărăm dispozițional, fără să avem neapărat nevoie de acel lucru. Dacă renunțăm la aceste obiceiuri și cheltuim mai rațional și mai echilibrat, putem face economii substanțiale.

Aceste sunt doar o mică parte dintre obiceiurile financiare sănătoase care îți pot salva bugetul. Dacă vrei să afli mai multe și să pui în practică o multitudine de alte trucuri financiare, te așteptăm la cursul de managementul banilor, organizat de EACS. Aceasta nu este o cheltuială. Este o investiție.

Previous post Regulile nescrise de purtare haine din blană si care sunt cele mai bune bijuterii 
Next post Servicii SEO de calitate pentru succesul online: Ce oferă o agenție din Râmnicu Vâlcea