Octavian Ciovică s-a impus la prima ediție Harghita Challenge

Octavian Ciovică a câștigat și Harghita Challenge, la o săptămână după succesul repurtat în prima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Pentru pilotul de pe Radical SR8 a fost un antrenament excelent la competiția aflată, în premieră, în calendarul diviziei secunde de viteză în coastă.

A doua etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2 a strâns un total de 36 de piloți la start, mulți dintre aceștia deja cu experiență atât la raliuri, cât și în prima ligă de viteză în coastă. Aceștia nu au punctat însă în clasament, participând cu licență one event.

A fost și cazul câștigătorului Octavian Ciovică. Pe un prototip Radical SR8, brașoveanul a fost cel mai rapid în ambele manșe de concurs, având un avantaj de peste 11 secunde față de următorul clasat, Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo 9). La doar câteva sutimi în urma lui Gheorghe s-a clasat Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT), la rândul său cu licență on event, care a completat asfel podiumul.

Punctele pentru câștigătorul etapei de viteză în coastă 2 au mers la juniorul Erik Zsolt Fazakaș (Honda Civic Type R), care este și principalul favorit să se impună în acest an, după ce s-a impus și la Cheile Grădiștei. Poziția secundă a fost ocupată de Alexandru Andreoiu (Renault Clio), iar pe 3 s-a clasat Peter Laszlo Pasko (VW Polo).

Rezultatele complete de la Harghita Challenge sunt disponibile aici.

A treia etapă a sezonului de coastă 2 se va desfășura în perioada 15-16 mai, la Rașnov, în același timp cu etapa din prima divizie.

Previous post KIM, companie fondata de Vicentiu Corbu, tinteste 1 milion de euro venituri si extindere in Asia si Europa de Vest
Next post Dieta alcalina, o viata mai sanatoasa, cu Dr. Vanessa Youness