Optează pentru tratamentul escarelor la domiciliu! Oferă întâietate sănătății și confortului pacientului!

Poză de Drazen Zigic pe Freepik.com

Leziunile ce pot apărea atât la nivelul epidermului cât și la nivelul țesuturilor subiacente drept consecință a presiunii sau a fricțiunii persistente asupra anumitor zone ale corpului, cu preponderență la nivelul osului, sunt cunoscute sub numele de escare. Aceste leziuni pot fi extrem de dureroase și pot deteriora pielea și țesuturile subiacente, crescând riscul de infecție și agravare pe parcursul timpului.

Pentru a evita înrăutățirea și extinderea escarelor, este esențial să acorzi atenție simptomatologiei (rozaceea și durerea în zonele proeminente ale pielii). În funcție de recomandările specifice ale medicului, tratamentul poate include administrarea antibioticelor sau a altor medicamente, extragerea țesutului mort și asigurarea unei îngrijiri adecvate a rănilor.

Află aici informații despre tratamentul escarelor la domiciliu!

Începând cu o presiune îndelungată asupra țesuturilor moi, mecanismul de formare a escarelor scade fluxul sangvin și, prin urmare, aportul de oxigen și substanțe hrănitoare la nivelul pielii. Acest lucru poate duce la distrugerea celulelor, culminând cu alcătuirea leziunilor. Procesul de formare a escarelor poate fi accelerat de factori precum disensiunea, umiditatea și temperatura mediului. Deplasarea la centrul medical și așteptarea în camera de urgențe nu sunt recomandate pentru starea de sănătate deja delicată a pacientului în contextul rănilor dureroase și dificile de tratat precum escarele. Din acest motiv, o strategie de tratament a escarelor la domiciliu poate constitui soluția optimă.

Deși tratarea acestora poate fi dificilă, TruMed.ro oferă servicii medicale la domiciliu, precum tratamentul escarelor, îngrijirea plăgilor, servicii de toaletare și igienă la domiciliu. Poți beneficia de tratament escare la tine acasă, grație unui personal specializat. Acesta poate găsi și modifica programele de tratament. Tratamentul poate dura mai multe săptămâni sau chiar câteva luni, în funcție de gradul escarei, iar starea pacientului joacă un rol principal. Rezolvarea cererilor tale va avea loc în ziua respectivă, fie în ziua descendentă. În plus, nu trebuie să te îngrijorezi de nimic, deoarece echipa îți oferă toate materialele, consumabilele și aparatura de care ai nevoie.

Cu aprobarea personalului medical, tratamentul escarelor deschise presupune curățarea rănilor cu soluții antiseptice, extragerea țesutului cangrenat prin debridare, aplicarea unor faşe speciale pentru a menține rana umedă și eventual administrarea antibioticelor pentru a preveni infecțiile. Pentru a păstra integritatea epidermei, prevenind înrăutăţirea acestora, tratamentul escarelor închise implică protecția zonelor afectate cu pansamente hidrocoloidale sau filme transparente.

Kinetoterapia inclusă într-un plan de tratament îmbunătățește mobilitatea și circulația sangvină. Colaborarea cu o echipă pluridisciplinară de profesioniști (medici, asistente medicale, nutriționiști și fizioterapeuți) asigură un plan de îngrijire și tratament potrivit pacientului, ajutându-l în cursul recuperării.  

Verifică în mod regulat zonele în care sunt sau ar putea apărea escarele și îngrijește-le cu atenție utilizând produse hidratante. Asigură-te că spațiul în care se află pacientul este curat, cu accent pe curățarea lenjeriei de pat și a hainelor care intră în contact cu pielea pacientului. Ai grijă ca acesta să mănânce alimente bogate în nutrienți și să bea lichide pentru o mai bună funcționare a organismului.

În concluzie, tratamentul și îngrijirea escarelor are nevoie de o acostare personalizată, ce se poate adapta cu ușurință stadiului, cauzei și stării generale de sănătate a pacientului. Cu scopul de a maximiza șansele de vindecare, prevenind recurența escarelor, este esențial să colaborezi cu profesioniștii din domeniul sănătății și să urmezi cu strictețe planul de tratament recomandat de către medici.

Previous post Ce tipuri de jante există și cum să le alegi pe cele mai potrivite automobilului tău
Next post De la ghiveci la farfurie: Cum să crești propria ta mâncare sănătoasă în grădină pentru un stil de viață activ și echilibrat