Patru beneficii ale ventilatiei rezidentiale mecanizate

Cladirile rezidentiale necesita o ventilatie corespunzatoare pentru obtinerea unui spatiu confortabil si sanatos, care sa nu dauneze bunastarii ocupantilor. Studiile au aratat ca pana si un simplu aragaz poate sa polueze intr-un mod semnificativ aerul interior, ceea ce obliga instalarea unui sistem de ventilatie, care sa elimine catre exterior elementele nocive si care sa aduca in loc aer curat din exterior. Desi exista si posibilitatea ventilatiei naturale prin deschiderea geamurilor si a usilor, aceasta varianta nu ofera rezultate optime, fiind necesara instalarea unui sistem de ventilatie mecanizat.

Varianta mecanizata este utilizata de multa vreme in ventilarea spatiilor de birouri si a celor industriale, insa poate fi folosita cu succes si in mediul rezidential, mai ales ca sunt disponibile componente de dimensiuni reduse, care pot fi plasate fara a afecta interiorul din punct de vedere al aparentei si al spatiului disponibil. Persoanele interesate pot gasi astfel de sisteme de ventilatie pe Lindab.ro, unde sunt oferite toate componentele necesare pentru obtinerea in interior a unui aer purificat si sanatos. 

Iata care sunt cele patru beneficii ale ventilatiei rezidentiale mecanizate!

Ventilatia rezidentiala mecanizata se prezinta sub forma unui sistem de tubulaturi si a unor guri de ventilatie plasate in toate incaperile locuintei, conectate la un ventilator si la un sistem de purificare, ce asigura fluxul de aer necesar pentru ventilatia corespunzatoare. Utilizarea acestei modalitati de aerisire ofera numeroase beneficii:

  1. Este cel mai eficient sistem de ventilatie, reusind sa elimine in totalitate, catre exterior, aerul plin cu vapori de apa, cu gaze rezultate in urma diverselor tipuri de arderi si cu alte substante care ar putea dauna sanatatii umane. Modalitatea este superioara net aerisirii cu ajutorul geamurilor, deoarece curentii de aer formati acopera intreaga suprafata a locuintei si asigura prezenta aerului curat in orice colt al acesteia. Efectele benefice sunt vizibile, in special, in camere cu umezeala sporita, ca de exemplu baia si bucataria, unde simpla deschidere a geamului nu reuseste sa faca fata cantitatilor sporite de umezeala prezente in aer;
  1. Un sistem de ventilatie mecanizat poate fi dotat cu alte accesorii care sa ofere elemente pozitive. Un exemplu ar fi prezenta unui purificator ce opreste eventualele substante nedorite (praf, polen, resturi vegetale), ce ar putea sa intre in locuinta in acelasi timp cu aerul. Un alt exemplu este reprezentat de recuperatorul de caldura, un dispozitiv ce minimizeaza pierderile de energie termica spre exterior in momentul ventilarii mecanizate. Practic, aerul cald, viciat din interior, incalzeste aerul rece din exterior, ceea ce duce la reducerea facturilor de energie prin pastrarea caldurii;
  1. Sistemul de ventilatie mecanizat elimina in totalitate problema mucegaiurilor ce nu se pot dezvolta in absenta unui grad crescut de umiditate. Pastrarea acesteia sub anumite limite nu permite ca mucegaiurile sa se dezvolte si sa elimine spori periculosi in aer, ce ar putea declansa aparitia unor boli respiratorii sau alergii extrem de deranjante;
  1. Exista posibilitatea automatizarii sistemului si a conectarii acestuia la internet, ceea ce ofera posibilitatea comandarii de la distanta si a scaderii consumului de energie, sistemul nefunctionand pe perioada cand in casa nu se afla ocupanti. 

In concluzie, varianta de ventilatie rezidentiala mecanizata ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru persoanele interesate de sanatatea familiei lor si de obtinerea unui spatiu confortabil in locuinte.

Sursa foto:

lindab.ro

Previous post <strong>Cum poți să-ți rotunjești veniturile cu o investiție minimă</strong>
Next post Apelează la DDD Iaşi pentru combaterea şoarecilor şi şobolanilor