Pelerinaje organizate pe Muntele Sfant Athos – Grecia

Unul dintre locurile emblematice pentru crestinii ortodocsi este reprezentat de catre Muntele Sfant Athos. Acesta se afla pe unul dintre bratele Peninsulei Sithonia din Grecia si reprezinta adapost pentru mii de monahi si calugari care locuiesc si traiesc zi de zi aici. Foarte multe manastiri, schituri si chilii sunt pe acest munte sfant si fac din acest loc o atractie importanta in randul pelerinilor care isi doresc sa petreaca timp pe Muntele Sfant.

Persoanele interesate de pelerinaje Athos pot alege sa mearga pe cont propriu aici sau pot opta pentru pelerinaje organizate de catre agentiile de turism. Printre agentiile de turism din Romania care organizeaza periodic astfel de pelerinaje este Avraam Travel. Vorbim aici despre o agentie specializata in organizarea de pelerinaje atat in Romania, cat si in Grecia.

Cum se ajunge pe Muntele Athos intr-un pelerinaj cu autocarul?

Intr-un pelerinaj cu autocarul la Muntele Athos este necesar a se ajunge in principalul port de unde se porneste inspre Muntele Athos, si anume Ouranopoli. Vorbim despre o statiune situata la Marea Egee si care este localizata la aproximativ 150 de kilometri de Salonic. Este necesara traversarea cu feribotul sau cu vaporul din statiunea-port Ouranopoli pentru a ajunge pe Muntele Athos.

Unul dintre avantajele principale atunci cand mergi intr-un pelerinaj organizat pe Muntele Athos se refera la faptul ca vei putea traversa cu feribotul direct cu autocarul. Spre deosebire de masinile personale care trebuie sa ramana in portul Ouranopoli, agentiile de turism pot sa ofere pelerinilor posibilitatea de a trece direct cu autocarul si ajunge chiar pe Athos.

Ce trebuie sa stii inainte de a te inscrie pentru pelerinaje Athos?

In conditiile in care de mult timp iti doresti sa ajungi pe Muntele Sfant Athos si doresti sa te inscrii pentru un pelerinaj, este bine sa stii ca exista o serie de reguli stricte care trebuie respectate si urmate. In acest sens este recomandat sa tii post inainte de a merge in acest loc sfant. Accesul este permis doar pentru barbati, astfel ca femeile nu vor putea ajunge sa calce pe pamantul Sfantului Munte Athos.

Regulile sunt de asemenea stricte si in privinta vestimentatiei si a incaltamintei. Pentru tinuta vestimentara este obligatoriu ca aceasta sa acopere complet corpul si sa fie in culori cat mai sobre si cat mai inchise. In ceea ce priveste incaltamintea, vorbim aici despre faptul ca pantofii deschisi sau sandalele nu sunt recomandate. Daca exista persoane care sunt incaltate totusi in astfel de incaltaminte, atunci trebuie ca pielea picioarelor sa fie acoperita cu sosete.

Costumele de baie sau pantalonii scurti sunt complet interzisi a fi purtati pe Muntele Athos, chiar daca vorbim despre o locatie aflata la malul marii. Tine cont de aceste reguli atunci cand vrei sa te inscrii pentru pelerinaje Athos. Pentru mai multe informatii privind organizarea unui astfel de pelerinaj pe Muntele Sfant Athos poti contacta agentia de turism Avraam Travel. Vei primi toate informatiile de care ai nevoie si ulterior te vei putea bucura de un pelerinaj intr-unul dintre cele mai importante locuri pentru crestinii ortodocsi.

Previous post COVOARE LIVING, COVOR LIVING
Next post Anul acesta optează pentru libertate financiară. Iată cum o poți obține