Polonia. Serverele guvernului și sistemul electronic de plăți au fost atacate cibernetic în ultimele zile. Autoritățile nu au descoperit încă atacatorii.

polonia-serverele-guvernului-si-sistemul-electronic-de-plati-au-fost-atacate-cibernetic-in-ultimele-zile-autoritatile-nu-au-descoperit-inca-atacatorii.

Potrivit Reuters, atacul s-a derulat pe parcursul mai multor zile. Un oficial guvernamental responsabil cu securitatea cibernetică a declarat că serverele calculatoarelor guvernului polonez și sistemul național de compensare a plăților au fost afectate de mai mult atacuri cibernetice în ultimele zile. Acesta a precizat că autoritățile nu au reușit încă să identifice atacatorii.

Site-ul web al sistemului național de compensare și serverele dedicate rețelei de e-mail a guvernului polonez au fost atacate. Atacurile sunt monitorizate dar este prea devreme pentru a atribui aceste atacuri”, a declarat oficialul.

Separat, Wojciech Dabrowski, directorul celei mai mari companii producătoare de energie din Polonia, a declarat că rețelele IT ale companiei sale au fost și ele vizate de un atac cibernetic, dar a menționat că furnizarea de căldură și energie nu va fi întreruptă. 

Guvernul de la Varșovia a majorat la începutul acestei săptămâni nivelul de alertă de securitate cibernetică, obligând operatorii din industriile critice ale țării să-și monitorizeze îndeaproape sistemele informatice. 

Sursa: Reuters 

Sursa stire biziday.ro