Rezultate excelente ale sportivilor români la taekwondo WTF în campania de calificare la JO Tokyo. Liana Musteață, medalie de argint la CE din Sofia

Liana Musteață (- 49 kg, categorie olimpică) a obținut un rezultat excelent la Campionatul European de seniori din Sofia (Bulgaria), cucerind medalia de argint în cadrul acestei competiții. Performanța obținută confirmă șansele de calificare directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, calificări directe se vor încheia luna viitoare.

În turul doi al preliminariilor, Liana Musteață a eliminat cu un scor remarcabil (27-14) pe Kristina Tomic, ce ocupa pozitia ranking 1 în clasamentul internațional, sportivă deja calificată indirect la Jocurile Olimpice de la Tokyo, prin această clasare în Ranking-ul mondial.

„Prestația și rezultatul Lianei ne relevă potențialul calificării la Jocurile Olimpice din această vară, cunoscut find faptul că in cadrul calificărilor directe merg mai departe numai primele două sportive de la categoria respectivă de greutate. Mai sunt trei zile de concurs pentru alti 7  sportivi din țara noastră (dintre care 3 fete și 4 băieți). Avem  speranțe fundamentate pentru noi performanțe. Drumul spre calificarea directă rămând deschise si pentru sportivul Alexandru Badea care își pune în joc titlul de campion european la categoria olimpică -80 de kg”, a declarat Maestrul Internațional Constantin Apostol (7 DAN) – antrenor emerit și președinte al F.R. Taekwondo WTF.