Rochii de ocazii pentru toamna 2022

Cum toamna se deschide sezonul nunților și invitațiile la evenimente de familie de acest gen sunt numeroase, pentru a nu fi pusă în situația de a alege pe fugă, ne-am gândit să-ți venim în cu câteva tendințe și recomandări de rochii de ocazie pentru toamna 2022.

În general pentru a face alegeri corecte, va trebui să ții seama și de câteva aspecte, dintre care cele mai importante sunt: un model care să ți se potrivească, ce ascunde mici imperfectiuni și scoate în evidență liniile plăcute ale corpului, o rochie în care să te simți și elegantă, dar și confortabil, o ținută într-un stil care ți se potrivește și care este în acord cu rolul pe care îl ai la eveniment, dress code-ul recomandat pe invitație recomandă Zonia, site-ul specializat în rochii.

Iată care sunt cele mai populare modele de rochii de ocazie din toamna 2022:

1. Rochie din voal sau din tull lungă

Unul dintre modele cele mai elegante și vaporoase, pe care îl poți alege cu încredere pentru  orice ocazie este o rochie de voal lungă. Poate fi cu  mâneci strâmte de dantelă sau  broderie sau cu mâneci de voal sau tull bufante. Partea de jos obligatoriu are nevoie de volum.

2. Rochie fără umeri, cu bretele subțiri sau cu umerii căzuți

Dacă ai umeri frumoși și vrei să dai o feminitate aparte ținutei tale, optează pentru rochii de ocazie  care să-ți pună în evidență această parte a corpului. Rochiile fără umeri, cu bretele subțiri, chiar de tip bijuterie sau cele cu umeri căzuți dau amploare și frumusețe umerilor și scot mult mai bine în evidență partea superioară a corpului. Partea de jos poate fi pe linia corpului sau largă și vaporoasă.

3. Rochie cu decolteu amplu în V, petrecută, cu cordon

Un model din ce în ce mai popular pentru rochi de ocazie este cel de rochie petrecută, cu decolteu în V și cordon. Modelul va da feminitate bustului și va contribui la evidențierea liniei taliei. Cordonul va fi un accesoriu care va ajut la ajustarea rochiei în funcție de particularitățile siluetei. Este un model potrivit atât pentru persoane filiforme, cât și pentru persoane mai plinuțe, cu bust generos.

4. Rochie asimetrică

Fie că este vorba despre un model în care este acoperit  un singur umăr, fie că este vorba despre unul în care una dintre părțile de jos este mai lungă, rochia asimetrică este o ținută care alungește și subțiază. Este perfectă pentru a dezvălui picioare frumoase și a avea mai multă libertate de mișcare. Materialele din care poate fi confecționată pot să fie: catifea, tafta, saten, țesături speciale de licra, șifon.

5. Rochiile cu dantelă în partea de sus

Un model cu care nu vei da greș niciodată este cel de rochie de ocazie cu dantelă. Dacă partea superioară este alcătuită dintr-un material prețios, bine întărit și ferm, poți face ca silueta ta să arate ireproșabil. În partea de jos poți opta pentru mătase, voal, tull sau dantelă. Este o ținută clasică, mereu elegantă  și remarcabilă.

Dacă ai nevoie de inspirație și vrei să știi care sunt cele mai noi și mai interesante modele de rochii de ocazie pentru toamna 2022, vezi și Zonia.ro.

Previous post Ponturi pariuri sportive – pariați pe meciuri live? Iată ce trebuie să știți
Next post 7 motive pentru care trebuie să apelezi la Arca Life