România va transfera pacienți cu forme grave de coronavirus în Germania. Ministerul Sănătății și cel de Interne au fost abilitate să semneze acordurile de transfer. Până vineri, 36 de români au fost duși în spitale din Ungaria, Polonia și Austria.

romania-va-transfera-pacienti-cu-forme-grave-de-coronavirus-in-germania-ministerul-sanatatii-si-cel-de-interne-au-fost-abilitate-sa-semneze-acordurile-de-transfer-pana-vineri,-36-de-romani-au-fost-dusi-in-spitale-din-ungaria,-polonia-si-austria.

“Transportul pacienților se realizează cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Naționale sau din dotarea Forțelor Aeriene Germane”, se arată în hotărârea prin care Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU) abilitează cele două ministere să se ocupe de transferul pacienților.

În contextul valului patru, paturile de terapie intensivă din țară sunt ocupate de pacienți cu forme grave de Covid. În bilanțul de astăzi, autoritățile au anunțat 1.874 de pacienți internați la ATI, dintre care 31 de minori.

Până vineri, au fost transferați în Ungaria 27 de pacienți, în Polonia șapte și în Austria doi, potrivit unei statistici prezentate de Raed Arafat. Printr-o hotărâre anterioară, CNSU a stabilit că statul român va plăti cheltuielile legate de repatrierea cetățenilor.

Sursa stire biziday.ro