Scapa de grasimea de pe abdomen printr-o operatie de liposuctie

Cele mai multe persoane sufera de cresterea in greutate dupa o anumita varsta si foarte multe dintre acestea se vad nevoite sa apeleze la o operatie de liposuctie sau lipoaspiratie. Scopul acesteia este de a ajusta dimensiunea siluetei intr-un mod cat mai rapid.

Operatia de liposuctie se face pentru a extrage depozitele de grasime, mai ales atunci cand acestea nu pot fi eliminate prin sport sau printr-o dieta, insa nu poate inlocui efectele acestora. Pentru a obtine rezultate cat mai bune este important ca pacientul sa incerce sa se adapteze unui stil de viata sanatos, care implica o alimentare echilibrata si o dieta corecta.

Pentru efectuarea unei operatii de liposuctie, se parcurg cativa pasi. Procedura incepe cu anestezierea generala sau epidurala si marcarea zonelor de aspirat inainte de operatie. Se va injecta o solutie de infiltrat care va permite efectuarea operatiei si va ajuta la extragerea grasimii. Grasimea se va extrage cu o canula, care se va introduce sub tegument, prin incizii de 2-4 mm. Aceasta canula este mai apoi conectata unui aspirator special de tip chirurgical, care poate aspira pana la 50 litri/minut.

Ca orice interventie chirurgicala, chiar si operatia de liposuctie are propriile riscuri, de la cele mai usoare la cele mai complexe. Printr-o pregatire adecvata inaintea operatiei si suficienta grija dupa ce aceasta s-a incheiat se pot minimiza aceste riscuri. In cazuri mai rare elasticitatea pielii poate avea de suferit, aceasta devenind foarte intinsa si atunci se recomanda o alta interventie pentru inlaturarea partii in exces.

Poate aparea si riscul de cicatrizare datorat inciziilor efectuate la nivelul corpului, insa cu ajutorul cremelor de specialitate se obtin rezultate foarte bune intr-un timp scurt.

Exista diverse tipuri de liposuctie, de la cea tumescenta pana la cea cu ultrasunete. Prima foloseste un anestezic local si consta efectiv in injectarea acesteia in tesuturile grase inainte de inceperea liposuctiei. Fiind foarte eficienta, procedura nu necesita o anestezie generala si este foarte cunoscuta. Procedura va consta in introducerea tuburilor atraumatice, cunoscute si sub denumirea de canule prin incizii la nivelul corpului si aspiratia depozitelor grase.

La ora actuala liposuctia cu ultrasunete este cea mai eficienta metoda, evitandu-se astfel riscul de a pierde sange sau riscul aparitiei altor complicatii datorate accidentelor din timpul procedurii. Liposuctia cu ultrasunete se poate aplica in diverse parti ale corpului, de la abdomen, spate, fese sau chiar si la nivelul gatului. Spre deosebire de cea traditionala, liposuctia cu ultrasunete transforma grasimea in lichid, inainte de a fi aspirata. In acest fel grasimea poate fi aspirata mai usor si rezultatele sunt mai bune.

Exista diverse situatii cand se recomanda apelarea la o operatie de liposuctie. Pacientii cu anumite conditii medicale specifice, precum transpiratia excesiva la nivelul axilei, tumorile benigne, tulburarile de metabolism sau marirea anormala a tesutului mamar la barbati pot opta pentru aceasta interventie. In cazul in care pacientul este pregatit pentru liposuctie, acesta trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa nu fumeze, sa nu aiba probleme cronice de sanatate si sa nu sufere de obezitate.

Chiar daca aceasta optiune este foarte la indemana pentru a reduce grasimea in exces, nu este suficienta pentru indepartarea in totalitate a surplusurilor. De asemenea, dupa efectuarea operatiei de liposuctie exista riscul de a va ingrasa la loc si nu neaparat in zona in care a fost efectuata liposuctia, ci in zonele netratate prin operatie. De aceea, se recomanda un stil de viata cat mai sanatos, cu sport si o dieta cat mai sanatoasa. 

Pentru a primi mai multe informatii despre operatie liposuctie, liposuctie pret si lipoaspiratie, te invitam la Clinica de Chirurgie Estetica Zone Medical Estet din Bucuresti. Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, cu o experienta de peste 23 ani in domeniu si echipa sa  vor evalua situatia si vor pregati cele mai bune recomandari pentru tine.

Previous post Cursuri de urgențe medicale în cabinetul stomatologic
Next post AllmaDesign – Agentia de Web Design si Cum te Ajuta cu Creare Site Prezentare, Magazin Online si Optimizare SEO