Șeful Pfizer anunță că vaccinul împotriva variantei Omicron va fi gata în martie. Compania a început deja producerea dozelor.

seful-pfizer-anunta-ca-vaccinul-impotriva-variantei-omicron-va-fi-gata-in-martie-compania-a-inceput-deja-producerea-dozelor.

Directorul executiv al companiei Pfizer, Albert Bourla, a declarat pentru CNBC că noul vaccin va viza și celelalte variante existente ale coronavirusului. Acesta a precizat că, deși încă nu este clar dacă va fi necesar sau nu un vaccin adaptat la Omicron sau cum va fi utilizat acest ser, Pfizer va avea o anumită cantitate de doze pregătite, din moment ce unele state îl doresc cât mai curând posibil.

Sperăm să realizăm ceva care va avea o protecție mult mai bună, în special împotriva infectărilor, pentru că protecția împotriva spitalizărilor și a formelor severe de boală este rezonabilă în acest moment, cu vaccinurile actuale, atâta timp cât aveți, să spunem, și a treia doză”, a adăugat Bourla.

Potrivit unui studiu al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, vaccinurile Pfizer și Moderna au o eficiență de doar 10% în prevenirea dezvoltării unei forme simptomatice de infectare cu Omicron la 20 de săptămâni după a doua doză. Cu toate acestea, cele două doze inițiale oferă încă o protecție bună împotriva formelor severe, a constatat studiul. În schimb, administrarea dozei booster a demonstrat o eficiență de până la 75% în prevenirea infectării cu Omicron.

De asemenea, Bourla a spus că nu este clar dacă în acest moment este necesară o a patra doză de vaccin, dar că Pfizer va efectua experimente pentru a determina acest lucru.

Și directorul Moderna, Stephane Bancel, a declarat luni că se lucrează la un rapel pentru toamna viitoare care vizează varianta Omicron și care va intra în curând în studii clinice. Bancel a spus că cererea este mare din partea guvernelor, deoarece acestea pregătesc vaccinarea regulată împotriva coronavirusului.

Sursă: CNBC

Sursa stire biziday.ro