Sfaturi de întreținere a piscinei

Nu toți am fost atât de norocoși să creștem cu o piscină în curtea din spate. Așadar, pentru persoanele care s-au mutat într-o casă nouă cu o piscină existentă sau tocmai au instalat una pe proprietatea lor, gândul de a întreține o piscină pentru prima dată poate părea descurajant.

Chiar dacă închiriați o casă cu o piscină, este important să înțelegeți cum funcționează și ce trebuie să faceți pentru a o menține curată, sănătoasă și, cel mai important, în siguranță pentru a înota.

Dacă oricare dintre aceste variante se aplică în cazul dvs., atunci cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să fiți bine informat. Un proprietar de piscine informat rareori are probleme și, dacă le are, știe cum să le rezolve – și știe când să apeleze la specialistul local de piscine!

Chimia apei

Apa echilibrată corect, cunoscută și sub denumirea de chimia piscinei, este esențială atunci când se ia în considerare efectul pe termen lung asupra finisajelor piscinei, metalului expus și echipamentelor pentru piscine și spa. Dacă apa este dezechilibrată, fie va fi corozivă, fie se va forma calcar. De asemenea, apa netratată este un teren propice pentru bacterii potențial periculoase, care pot declanșa infecții precum „urechea înotătorului” și pot duce la afecțiuni grave, inclusiv poliomielita și meningita.

Există trei factori principali care contribuie la igienizarea apei piscinei:

  • pH
  • Alcalinitate
  • Duritate

Înainte de a adăuga substanțe chimice, trebuie să testați mai întâi apa, ceea ce este foarte ușor de făcut dacă aveți un kit de testare. Dacă nu aveți echipamentul potrivit, duceți pur și simplu o probă de apă la magazinul specializat, unde un profesionist va analiza apa și vă va explica cum și când să o faceți acasă.

Filtrare

Piscina dvs. are nevoie de un sistem eficient de filtrare pentru a îndepărta murdăria, resturile și alți contaminanți și pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Acest lucru se realizează cu o pompă și un filtru, care lucrează împreună pentru a crea apă limpede și primitoare.

Fără o filtrare adecvată, solidele în suspensie (nedizolvate) în apă creează o tulburare inestetică și nesănătoasă. Acestea pot include praf, polen, săruri minerale precum calciu și magneziu, alge (vii și moarte) și alte materiale organice, cum ar fi transpirația de la înotători.

Pompa este considerată inima sistemului de filtrare, în timp ce filtrul – fie el pe bază de nisip, cartuş, diatomee (DE), perle de sticlă – completează procesul.

Curățenie

Golirea coșului skimmer-ului, scoaterea frunzelor din apă, curățarea algelor de pe părțile laterale și aspirarea murdăriei și a resturilor din piscină – toate acestea vă ajută să vă mențineți piscina curată și să vă ajutați echipamentul scump de piscină să funcționeze corect.

Cheia pentru curățarea piscinei este îngrijirea regulată, de rutină. Chiar dacă ați decis să externalizați întreținerea unei companii profesionale de îngrijire a piscinei, va trebui totuși să faceți câteva lucruri în fiecare săptămână pentru a vă asigura că piscina dumneavoastră rămâne în stare bună ani de zile.

În cazul în care încă nu aveți o piscină, dar vă doriți una, puteți contracta o firmă de specialitate care să vă facă întregul proiect, de la proiectare până la construcție, sau puteți să vă documentați cu sfaturi și etape pentru constructie piscina în regie proprie. În orice caz, deținerea unei piscine, dacă o și îngrijiți așa cum trebuie, vă va schimba în bine viața.

Previous post Tapetul de bucatarie te ajuta pentru un design nou in bucatarie
Next post Femina Medical – Chirurgii textilelor spun: Şi operaţia de eleganţă a decurs cu succes!