SUA. Centrul pentru Controlul Bolilor recomandă eliminarea măsurii purtării măștii în exterior pentru persoanele vaccinate anti-Covid.

sua-centrul-pentru-controlul-bolilor-recomanda-eliminarea-masurii-purtarii-mastii-in-exterior-pentru-persoanele-vaccinate-anti-covid.

Big news from the CDC: If you’re fully vaccinated, you do not need to wear a mask – indoors or outdoors, in most settings.

We’ve gotten this far. Whether you choose to get vaccinated or wear a mask, please protect yourself until we get to the finish line. pic.twitter.com/XI4yPmhWaD

— The White House (@WhiteHouse) May 13, 2021

“În ultimele două săptămâni, datele au arătat și mai mult că aceste vaccinuri funcționează, combat tulpinile Covid, iar persoanele vaccinate transmit mult mai greu virusul”, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

CDC este de părere că persoanele vaccinate nu mai trebuie să păstreze distanța când sunt în zone aglomerate, în exterior, dar precizează că este esențială purtarea măștii și menținerea distanței pe cât posibil în spații închise, aglomerate, cum ar fi autobuze, avioane și mijloace de transport în comun. Recomandarea CDC vine într-o perioadă în care rata infectărilor zilnice cu coronavirus a ajuns la cel mai scăzut nivel de după septembrie, iar rata de pozitivare a testelor este la cel mai scăzut punct de când a început pandemia.

Aproximativ 154 de milioane de americani, mai mult de 46% din populație, au primit cel puțin o doză de vaccin. Totodată, peste 117 milioane de americani sunt complet vaccinați.

Surse alternative: Reuters, DW

Sursa stire biziday.ro