SUA. Departamentul de Justiție a confiscat cea mai mare sumă în bitcoin, echivalentul a peste 3,6 miliarde de dolari, de la un cuplu bănuit că a obținut-o în urma atacului cibernetic din 2016 asupra platformei Bitfinex.

sua-departamentul-de-justitie-a-confiscat-cea-mai-mare-suma-in-bitcoin,-echivalentul-a-peste-3,6-miliarde-de-dolari,-de-la-un-cuplu-banuit-ca-a-obtinut-o-in-urma-atacului-cibernetic-din-2016-asupra-platformei-bitfinex.

Departamentul de Justiție (DoJ) a transmis că cele două persoane, soț și soție, au fost arestate sub acuzația de spălare de bani, pentru că au încercat să justifice aproape 120 de mii de bitcoin, obținuți ilegal.

Procurorii explică faptul că în timpul atacului din 2016, un hacker generat peste două mii de tranzacții neautorizate pe platforma de schimb de criptomonede Bitfinex, după care a transferat 120 de mii de bitcoin într-un portofel digital deținut de Ilya Liechtenstein (34 de ani) și de soția sa, Heather Morgan (31 de ani).

Până acum, DoJ a reușit să recupereze 94 de mii de bitcoin, în valoare estimată de 3,6 miliarde de dolari. Lisa Monaco, procurorul general adjunct, a declarat: “Criptomonedele nu reprezintă un refugiu sigur pentru infractori”, care a mai spus că cei doi au încercat să piardă urma monedelor virtuale printr-un labirint de tranzacții.

Este cea mai mare sumă de criptomonede confiscată vreodată de DoJ, notează Washington Post, dar și cea mai importantă anchetă a procurorilor în acest domeniu. Anterior, Bitfinex a anunțat că oferă recompense în echivalentul a sute de milioane de dolari celor care au pot oferii informații despre autorii atacului din 2016.

Sursa: The Washington Post

Sursa stire biziday.ro