SUA înființează în România și Polonia două centre de operațiuni logistice pentru sprijin aerian. Potrivit CNN, decizia implică trimiterea a încă 500 de militari precum și aeronave cisternă, pentru alimentare în aer.

sua-infiinteaza-in-romania-si-polonia-doua-centre-de-operatiuni-logistice-pentru-sprijin-aerian-potrivit-cnn,-decizia-implica-trimiterea-a-inca-500-de-militari-precum-si-aeronave-cisterna,-pentru-alimentare-in-aer.

Potrivit CNN, decizia Pentagonului era oarecum subînțeleasă, având în vedere desfășurarea mare de avioane militare în țările NATO din estul Europei, această nouă desfășurare fiind una de ordin logistic, pentru susținerea misiunilor aeriene și operațiunile de întreținere și reparare a acestora.

Departamentul Apărării va trimite un total de 500 de militari în această nouă desfășurare, iar aeronavele cisternă KC-135 vor opera din Grecia.

Pe lângă centrele de operațiuni de sprijin aerian din Polonia și România, două companii de sprijin logistic vor fi trimise din SUA în Germania, posibil pentru a le înlocui pe cele desfășurate săptămâna trecută pe flancul estic, la activarea Forței de Reacție Rapidă a NATO.

CNN a calculat că după aceste ultime suplimentări de trupe, numărul militarilor SUA din Europa este acum de aproximativ 100 de mii.

Sursa: CNN

Sursa stire biziday.ro