SUA. Liderul mișcării de extremă dreapta Proud Boys a fost condamnat la cinci luni de închisoare pentru distrugerea unui banner “Black Lives Matter” care aparținea unei biserici din Washington.

sua-liderul-miscarii-de-extrema-dreapta-proud-boys-a-fost-condamnat-la-cinci-luni-de-inchisoare-pentru-distrugerea-unui-banner-“black-lives-matter”-care-apartinea-unei-biserici-din-washington.

Procurorii au spus că Enrique Tarrio și mai mulți membri ai grupării de extremă dreapta au luat steagul bisericii metodiste Asbury United, frecventată preponderent de afro-americani, pe 12 decembrie și l-au ars. Incidentul a avut loc în cadrul unei demonstrații pro-Trump, în semn de protest împotriva victoriei electorale a lui Joe Biden.

Câteva zile mai târziu, într-un interviu pentru Washington Post, Tarrio a recunoscut că a participat la arderea steagului, iar ulterior, în fața judecătorilor, a pledat vinovat. Într-un video, acesta și-a cerut scuze și a declarat că nu are nicio scuză pentru acțiunea sa.

Totodată, el a mai fost acuzat pentru că în momentul arestării, pe 4 ianuarie, cu doar două zile înainte de asaltul asupra Capitoliului, s-au găsit asupra sa două încărcătoare de arme de foc de mare capacitate.

Enrique Tarrio a organizat mai multe demonstrații în sprijinul fostului președinte Donald Trump, precum și contramanifestații la paradele împotriva violenței ale mișcării Black Lives Matter. Fondat în 2016 de activistul de dreapta canadian-britanic Gavin McInnes, Proud Boys este un grup de extremă dreapta, anti-imigranți, în care toți membri sunt bărbații, cu istoric de violență de stradă împotriva grupurilor de stânga. Tarrio a devenit liderul național al acestui grup în 2018.

Sursa: BBC.

Sursa stire biziday.ro