Tot ce trebuie sa stii despre cum sa fierbi perfect oua de curte

Relativ sarace in colesterol si o sursa bogata de proteine de calitate, ouale sunt una din cele mai bune optiuni alimentare pentru o dieta echilibrata. Daca te gandesti sa incluzi oua de curte in alimentatia ta, atunci acest articol este perfect pentru tine.

Ouale provenite de la pasari crescute in semilibertate sunt mai sanatoase. De ce?

Deoarece, spre deosebire de pasarile crescute in custi, cele crescute cu acces la curti exterioare traiesc o viata mai sanatoasa datorita posibilitatii de a face miscare si a alimentatiei naturale, fara furaje imbogatite cu vitamine, hormoni sau antibiotice. Acest lucru reflectandu-se si in proprietatile nutritive ale oualor.

Fierberea este cel mai usor si sanatos mod de a gati un oua de curte. Pentru rezultate perfecte de fiecare data trebuie sa iei in considerate si dimensiunea oualor care urmeaza sa fie fierte.

Cat timp firebi un ou moale?

Galbenusul oualor fierte moi curge, dar albusul este ferm. Ouale moi sunt ideale pentru a le pune deasupra mancarii, astfel incat galbenusul sa se raspandeasca peste celelalte ingrediente.

Cat timp fierbi un ou mediu?

  • 4-minute pentru un ou de dimensiune medie
  • 5-minute pentru un ou de dimensiune mare
  • 6-minute pentru un ou de dimensiune foarte mare

Ouale fierte medii au galbenusul mai tare, dar cremos, iar albusul este ferm. Acestea sunt ideale pe o felie de paine cu avocado.

Cat fierbi un ou tare?

  • 7-minute pentru un ou de dimensiune medie
  • 8-minute pentru un ou de dimensiune mare
  • 9-minute pentru un ou de dimensiune foarte mare

Ouale fierte tari au galbenusul si albusul tari. Evita sa le gatesti prea mult, deoarece proteinele din albus se intaresc si devin cauciucate, iar gustul devine usor sulfuric.

Atunci cand vrei sa fierbi ouale evita sa folosesti oua de curte foarte proaspete, deoarece coaja lor va fi destul de greu de curatat.

Iata cea mai simpla, dar eficienta, metoda de a fierbe oua!

1. Adauga ouale intr-o cratita si acopera-le cu apa rece pana ce le depaseste cu cel putin 2 centimetri. Ouale trebuie sa fie intr-un singur strat, alt fel se vor sparge sau nu vor fi fierte uniform. De asemenea, cu cat ai mai multe oua in cratita, cu atat mai multa apa va trebui sa fie peste ele.

2. Pune cratita pe foc si adu apa in punctul de fierbere. Cand aceasta incepe sa fiarba seteaza cronometrul si gateste-le conform timpilor prezentati mai sus.

3. Pentru oua fierte perfect, dupa ce timpul s-a scurs, scufunda-le in apa cu gheata pentru cateva minute. Acest lucru va opri procesul de gatire al oualor de curte si le va face mai usor de curatat.

Daca ai fiert mai multe oua si vrei sa le pastrezi in frigider pentru mai mult timp, atunci nu le curata de coaja. Astfel albusul nu va prinde miros de frigider, iar oul isi va pastra prospetimea.

Daca totusi decizi sa le cureti de coaja, pastreaza-le acoperite cu un servet de bucatarie intr-un recipient care se inchide ermetic. Nu uita sa schimbi servetul in fiecare zi, pentru a nu lasa umiditatea sa acumuleze in recipient.

Ograda Verde este o ferma recunoscuta pentru calitatea produselor sale. Alege oua de curte de la pasari ce au acces permanent la tarcuri exterioare, la fel ca cele crescute in gospodariile taranilor. Alege oua de calitate pentru o alimentatie corespunzatoare!

Previous post Ce pui in bagaj atunci cand iti petreci sfarsitul de saptamana la o cazare din Valea Doftanei?
Next post Aplicatiile unei pompe cu tocator – cum afli daca ai nevoie de acest echipament?