Tratamente pentru parodontoza avansata. Ce e de făcut?

Parodontoza este o afecțiune dentara evolutivă, dar care poate fi încetinită sau corectată estetic, fără a stopa boala.   Medicina stomatologică a evoluat, la ora actuală fiind posibile metode variate de corecție a efectelor estetice și de încetinire a retracției gingivale.   În continuare găsiți unele soluții stomatologice pentru a trata parodontoza avansată.  

Ce este parodontoza

Parodontoza este o boală a țesuturilor care susțin dinții. Aceasta poate provoca inflamația și pierderea țesutului osos care susține dinții, precum și apariția pungilor sau golurilor în jurul rădăcinilor dinților. Dacă este lăsată netratată, parodontoza poate duce la pierderea dinților. Tratamentul poate include curățarea profundă a dinților, îndepărtarea tartrului și plombarea pungilor sau golurilor. Este important să începeți tratamentul cât mai curând posibil pentru a preveni agravarea simptomelor.

Ce tratamente exista pentru paradontoza avansata?

Pentru parodontoza avansată, tratamentul poate include proceduri mai complexe, cum ar fi intervențiile chirurgicale pentru a îndepărta țesutul afectat și pentru a repara sau reconstrui țesuturile și oasele care susțin dinții. De asemenea, se pot folosi antibiotice pentru a trata inflamația și pentru a preveni răspândirea infecției.

Extracția, protezarea sau implantul dentar

În unele cazuri, poate fi necesară îndepărtarea dinților bolnavi și înlocuirea lor cu proteze sau cu dinți artificiali, implanturi.

Alte tratamente complexe sau terapii pentru parodontoza avansata:

  • Tratament cu LASER
  • Implant de plasma
  • Reconstrucție gingivala chirurgicala
  • Soluții  ortodontice în funcție de specificul pacientului.

 Este important să consultați un medic dentist pentru a obține un tratament adecvat și personalizat. Clinica Omega Omnident este dotată cu tehnologie de ultimă generație în medicină și, alături de echipa pluri-disciplinară cu experiență, vă poate oferi cele mai bune soluții stomatologice pentru a reduce efectele parodontozei avansate.

Previous post De ce trebuie să îmi echipez mașina cu anvelope de iarnă – Sfaturi utile!
Next post Cum construiești rapid o pergolă metalică fără sudor?