Ucraina. Cea mai mare companie de telecomunicații a fost victima unui atac cibernetic asupra infrastructurii critice, care i-a afectat serviciile în toată țara. Specialiștii spun că este cel mai sever atac de la izbucnirea războiului.

ucraina-cea-mai-mare-companie-de-telecomunicatii-a-fost-victima-unui-atac-cibernetic-asupra-infrastructurii-critice,-care-i-a-afectat-serviciile-in-toata-tara-specialistii-spun-ca-este-cel-mai-sever-atac-de-la-izbucnirea-razboiului.

Informația a fost anunțată pe Twitter de NetBlock, o organizație care monitorizează securitatea pe internet. Adjunctul șefului Serviciului ucrainean pentru Comunicații Speciale a confirmat incidentul pentru Forbes.

⚠️ Confirmed: A major internet disruption has been registered across #Ukraine on national provider #Ukrtelecom; real-time network data show connectivity collapsing to 13% of pre-war levels; the provider reports issues assigning new sessions

📰 Background: https://t.co/S0qJQ7CbNv pic.twitter.com/BY2OOBK0m6

— NetBlocks (@netblocks) March 28, 2022

NetBlock a transmis că datele în timp real au arătat o întrerupere bruscă și continuă a serviciului de internet oferit de Ukrtelecom, cea mai gravă înregistrată de la izbucnirea războiului în Ucraina. Compania de telecomunicații a precizat pe contul de Facebook că ai săi clienți au înregistrat dificultăți temporare de conectivitate.

Alp Toker, directorul organizației de supraveghere, a comentat pentru Forbes că lipsa conectivității pentru atât de mult timp elimină ipotezele unui accident (ruperea unor cabluri sau întreruperi de curent). Toker a mai spus: ”Noul atac a afectat profund conectivitatea Ucrainei la scară națională, pe o durată și cu un impact extinse”.

Sursă alternativă: Forbes

Sursa foto: Blackzheep | Dreamstime

Sursa stire biziday.ro