Ucraina. Președintele Zelenski a emis un decret pentru chemarea rezerviștilor, dar exclude o mobilizare generală, după ce Rusia a anunțat că va trimite trupe în regiunile separatiste din est.

ucraina-presedintele-zelenski-a-emis-un-decret-pentru-chemarea-rezervistilor,-dar-exclude-o-mobilizare-generala,-dupa-ce-rusia-a-anuntat-ca-va-trimite-trupe-in-regiunile-separatiste-din-est.

Volodimir Zelenski a declarat că urmărește în continuare căi diplomatice de ieșire din criză și a salutat dorința Turciei de a participa la discuțiile multilaterale, subliniind totodată că Ucraina nu va ceda niciun teritoriu Rusiei.

În calitate de comandant șef suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, am emis un decret privind recrutarea rezerviștilor în timpul unei perioade speciale”, a transmis liderul ucrainean.

Vorbim exclusiv despre cetățenii înscriși în rezerva operațională. Trebuie să creștem pregătirea armatei ucrainene pentru a face față la toate schimbările posibile în situația operațională“, a adăugat președintele. 

Potrivit lui Zelenski, în viitorul apropiat va avea loc și o întâlnire pentru pregătirea rezerviștilor din sistemul de apărare.

Surse: Reuters, BBC

Sursa stire biziday.ro