Vestor, daca vrei sa faci bani investind

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/AT77Q0Njnt0

In vremuri de rate scazute ale dobanzilor, multi investitori sunt atrasi de bursa deoarece investitia in actiuni poate genera randamente mari. Pentru a afla cum functioneaza tranzactionarea cu actiuni si la ce ar trebui sa acorzi atentie, ai nevoie de un curs investitii de la Vestor.

Tranzactionarea cu actiuni inseamna cumpararea si vanzarea cu actiuni, adica actiuni la o companie la bursa. Tranzactionarea actiunilor iti permite sa castigi bani pe masura ce valoarea companiei creste sau scade la bursa. De exemplu, sa presupunem ca detii actiuni intr-o companie a carei valoare creste prin inventarea unui produs nou, inovator. In acest caz, pretul actiunilor companiei creste de obicei.

Citeste si: Avantajele meseriei de broker

Acum poti vinde stocul la un pret mai mare decat l-ai cumparat. Acest lucru are ca rezultat asa-numitele castiguri de pret pentru tine, dar pentru a invata acest lucru, ai nevoie de un curs investitii de la Vestor.

Curs investitii Vestor – Beneficii

In plus, poti beneficia daca compania permite actionarilor sai, numiti actionari, sa imparta o parte din profituri. Aceasta plata se numeste dividend, iar profitul tau este asa-numitul profit din dividende. Practic, exista doua tipuri diferite de tranzactionare cu actiuni:

Tranzactionare zilnica: asa-numita tranzactie zilnica inseamna ca investitorii monitorizeaza piata de valori in fiecare zi. In functie de modul in care se dezvolta un stoc, il vand sau cumpara altele noi.

Investitorii incearca sa beneficieze de castigurile zilnice de pret. Ei nu sunt preocupati de investitii pe termen lung, ci se concentreaza mai degraba pe oportunitati de profit pe termen scurt. Dezavantajul este ca riscurile sunt mult mai mari aici. Practic, niciun expert nu poate prezice cu exactitate daca o actiune va creste sau va scadea, dar poti afla multe taine la un curs investitii Vestor.

Investitii pe termen lung: in cazul investitiilor pe termen lung, investitorii cumpara actiuni o data sau investesc intr-un asa-numit fond de actiuni. Apoi spera ca valoarea actiunilor sau a fondului sa se dezvolte pozitiv.

Un fond de actiuni este un fel de cos care contine multe actiuni diferite. In acest fel iti diversifici banii si reduci riscul de pierdere. Un fond de actiuni special este un asa-numit ETF sau fond index. In acest caz, un algoritm computerizat reproduce un indice bursier. De aceea, ETF-urile au un risc scazut in comparatie cu actiunile individuale – si, prin urmare, sunt deosebit de potrivite pentru investitorii privati.

A doua varianta este recomandata pentru incepatori. Motivul este ca, daca nu esti foarte familiarizat cu tranzactionarea cu actiuni, poti face cu usurinta greseli si poti pierde bani. Prin urmare, cel mai bine este sa faci un curs investitii oferit de Vestor.

Indiferent de nivelul tau, fa un curs investitor, pentru a deveni un adevarat profesionist.

Previous post Psiholog online pentru fricile si temerile tale
Next post Plăci de dezvoltare – alegerea și programarea acestora