Sursa foto: https://pixabay.com/photos/red-wine-glass-drink-wine-glass-1004255/
În zilele noastre, românii beau vin doar la ocazii speciale, lucru care nu prea se întâmplă în alte locuri din lume. A se vedea cât vin se bea de către personajele din noile seriale și filme de succes pe Netflix, de exemplu!
Totuși, chiar dacă ai o unitate relativ mică HoReCa, să zicem un local de cartier, tot este bine să ai la îndemână și niște sticle de vin bun, pentru consumatorii care vor să nu se rezume doar la bere, măcar dacă este vorba de vreo ocazie mai specială.
Când un client iese cu iubita la o cină romantică, parcă tot un pahar de vin merge mai bine, decât o bere la halbă sau, mai rău, turnată de chelner dintr-o banală doză de aluminiu!
TC Romania Crown Cool are în acest sens, la secțiunea “Alegerea Optimă!” de pe site-ul tcromania.com, o propunere interesantă pentru tine, dacă ești antreprenor HoReCa și vinzi inclusiv vin în localul tău.
Ce ar trebui să faci pentru a stoca corect vinul îmbuteliat în unitatea ta?
Potrivit specialiștilor în domeniu, o primă regulă de care trebuie să se țină seama este aceea să depozitezi vinul îmbuteliat la sticle pe orizontală, încât lichidul să fie în contact permanent cu dopul de plută, împiedicându-l astfel să se usuce.
În al doilea rând, este nevoie a se menține băutura respectivă la o temperatură constantă care să fie:
– cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius, pentru vinurile roșii;
– de circa 6 grade Celsius pentru vinurile spumante, albe și roze.
Nu toate localurile au pivnițe speciale, de aceea o altă variantă de menținere a vinului îmbuteliat la temperatura optimă este prin folosirea anumitor echipamente frigorifice fabricate de companii specializate.
Unele dintre aceste dotări sunt ideale inclusiv pentru unitățile HoReCa de mici dimensiuni, care nu au nevoie să mențină în vitrine speciale un număr foarte mare de sticle la îndemână pentru a fi oferite consumatorilor.
În plus, nu trebuie uitat nici faptul că este necesar să se acorde o mare atenție și altor factori care pot influența calitatea vinului, precum ar fi: lumina soarelui și umiditatea.
Vinului nu îi place absolut deloc să stea în bătaia razelor ultraviolete. Acest tip de băutură alcoolică (pe care mulți o consideră vie) este foarte sensibilă la luminozitate, motiv pentru care, dacă se confruntă cu o intensitate luminoasă puternică va dezvolta așa-numitul „defect de lumină”.
În consecință, atacul luminii puternice afectează aroma vinului, gustul său și, deloc de neglijat, aspectul vizual. Spre exemplu, vinurile roșii tind să își piardă culoarea, devenind ceva mai decolorate, iar vinurile albe ajung să capete nuanțe gălbui destul de neplăcute optic, din punctul de vedere al consumatorilor.
Mai există și o altă suită de reguli pe care trebuie să le ai în vedere, dacă vrei să vinzi vin îmbuteliat de calitate clienților din localul tău:
– sticlele de vin nu trebuie depozitate în locuri care nu sunt stabile, care au vibrații ce pot agita băutura îmbuteliată;
– nu trebuie lăsate sticlele în locuri fierbinți interioare sau exterioare (de exemplu: lângă cuptor în bucătăria localului sau pe terasă, vara, pe caniculă);
– nu trebuie nici să se lase apa să curgă pe pereții existenți în zona de stocare; acest lucru va face ca etichetele să devină mucegăite;
– nu se pun alte alimente în zona de depozitare a vinului, chiar dacă acesta este îmbuteliat;
– nu se lasă vinul dintr-o sticlă destupată în spațiu deschis și nici în echipamentele frigorifice.
Acestea fiind zise, hai să vedem unde poți păstra corect această băutură nobilă – vinul. Evident, în niște dotări HoReCa specializate, nu-i așa?
O propunere atractivă ți-o face TC Romania Crown Cool. De aici poți cumpăra acum la un preț redus cu 25% vitrina frigorifică vinuri | TC 400WAN (J-400 W).
Vitrina frigorifică J-400 W este perfectă pentru a stoca vinurile îmbuteliate la temperaturi cuprinse între 6 și 13 grade Celsius. Are un volum brut de 400 litri și, respectiv, un volum net de 375 litri. Foarte încăpătoare, are 7 rafturi de lemn culisante, fiecare dintre ele cu o capacitate de depozitare de 30 kg pe fiecare raft.
Iluminare echipamentului amintit se face pe bază de LED-uri.
Răcirea echipamentului este una duală:
– ventilată (până la 6 grade Celsius);
– statică, prin oprirea ventilatorului (pentru temperaturi cuprinse între 6 și 13 grade Celsius).
Este bine de precizat că, dacă vitrina pentru vinuri funcționează în modul static, se poate obține o diferență de temperatură de 7 grade Celsius între raftul de jos și raftul de sus.
Echipamentul are unitate de răcire tropicalizată (poate funcționa fără probleme la o temperatură a mediului ambiant de peste 30 grade Celsius și o umiditatea relativă de până la 60%), dispune de termostat digital și are funcție de degivrare automată.
Carcasa vitrinei este de culoare gri închis, interiorul este din oțel plastifiat, iar ușa cu ramă din inox are sticlă dublă pentru menținerea cât mai corectă a temperaturii interioare.
Intră și tu pe tcromania.com la secțiunea ,,Alegere optimă!” și comandă acest echipament performant de depozitare a vinului îmbuteliat chiar acum!