Volkswagen a anunțat prototipul ID.BUZZ, o reinterpretare electrică a cunoscutului microbuz Kombi. Versiunea finală va fi prezentată în martie, iar vânzările în SUA vor începe în 2023.

volkswagen-a-anuntat-prototipul-idbuzz,-o-reinterpretare-electrica-a-cunoscutului-microbuz-kombi-versiunea-finala-va-fi-prezentata-in-martie,-iar-vanzarile-in-sua-vor-incepe-in-2023.

Potrivit lui Scott Keogh, șeful operațiunilor din America de Nord, este cel mai așteptat proiect de la lansarea următorului Beetle, în anii 90. Și directorul executiv al companiei a comentat că “legenda se întoarce în martie”.

Hello 2022 – a new electric icon can already be seen on the horizon 😍

We are already dreaming of sunny #California. Where would you go with this reborn legend? 🚐#VWIDBUZZ | @volkswagen | @VWCV_official | @VW pic.twitter.com/cwQ873QkwX

— Volkswagen Group (@VWGroup) January 4, 2022

Volkswagen a tot conturat prototipuri pentru o nouă dubă în ultimul deceniu, amintește Reuters, însă niciunul nu a ajuns până la faza de producție, în ciuda așteptărilor fanilor. Potrivit lui Keogh, în America de Nord va fi pusă la vânzare un ID.BUZZ cu trei rânduri de scaune și banchete în 2023, iar în Europa una cu două rânduri, după 2023. 

VW a mai precizat că vânzările pe piața nord-americană au crescut anul trecut cu 15%, datorită performanțelor lui Atlas și Tiguan, cu motoare clasice.

În anii 60, Kombi a devenit un simbol al contraculturii în spațiul american, cu precădere în cadrul mișcării hippie.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Cristinamolinerculubret/Dreamstime, Volkswagen.

Sursa stire biziday.ro