5 motive pentru care trebuie sa verifici valabilitatea trusei medicale auto acum!

Siguranta in trafic este un element esential, la nivel social, iar toti participantii trebuie sa isi ia toate masurile necesare, pentru a avea certitudinea ca se protejeaza pe ei insisi, dar si pe cei din jur, atunci cand circula cu masina, motocicleta sau bicicleta. Pentru soferi, trusa de prim ajutor este un subiect deosebit de important.

In acest articol, vei putea afla care sunt cele mai importante argumente in favoarea detinerii unei truse medicale auto la nivelul autoturismului tau. Afla, asadar, de ce trebuie sa ai si tu o astfel de trusa, dar si de unde poti sa cumperi variante certificate RAR si cu termen de valabilitate generos.

De ce sa ai o trusa medicala auto?

  1. Legea stabileste obligativitatea trusei

In Romania, posesorii auto sunt obligati sa detina o trusa de prim ajutor in masina. La fel ca triunghiurile reflectorizante si extinctorul pentru incendii, si trusa medicala este obligatorie prin lege, conform Codului Rutier (OUG. 195 din 2002). Daca nu ai o trusa valabila si ai parte de un control rutier, risti sa primesti o amenda contraventionala.

  • Iti permite sa acorzi primul ajutor in caz de urgenta

Trusa contine accesorii medicale de baza, precum pansamente, foarfeca, folie termica sau comprese. Acestea iti permit sa intervii rapid si sa acorzi primul ajutor persoanelor ranite in urma unui accident. Utilizarea corecta a trusei poate chiar sa te ajute sa salvezi vieti, inclusiv in situatii in care nu ai fost implicat in mod direct intr-un accident.

  • Iti permite sa primesti primul ajutor in caz de accident

Pe de alta parte, poti fi chiar tu victima unor incidente nedorite din trafic. Daca ai o trusa de prim ajutor in masina, persoane care iti sar in ajutor pot sa o foloseasca si sa intervina pentru a-ti stabiliza conditia pana la sosirea personalului medical specializat.

  • Ajuta la gestionarea altor probleme medicale

Nu doar problemele medicale pe care le cauzeaza incidentele din trafic pot fi gestionate mai usor cu ajutorul trusei medicale auto. Si daca apar reactii alergice, episoade de hipoglicemie sau alte crize medicale, trusa ofera solutii care pot face diferenta dintre viata si moarte.

  • Iti asigura confortul si linistea

Faptul ca stii ca ai o trusa medicala auto in masina iti ofera o senzatie deosebita de liniste si confort. Te poti simti mai in siguranta la volan, stiind ca esti pregatit sa intervii si in situatiile critice care ar putea sa para pe parcursul calatoriilor tale.

Cu ajutorul unei truse medicale auto precum cele pe care le gasesti la VESTA, pot sa te asiguri ca beneficiezi de toate avantajele pe care le poate oferi un astfel de echipament.

Nu doar obligatia de a detine o trusa este definita prin lege, pentru orice posesor de autoturism, ci si valabilitatea echipamentului. Aceasta este limitata, iar majoritatea truselor sunt valabile pentru 48 de luni.

In concluzie, este foarte important sa te asiguri ca ai o trusa medicala valabila si, daca observi ca termenul a fost depasit, achizitioneaza un kit de inlocuire a continutului trusei tale sau cumpara chiar o trusa noua. Alege siguranta si prudenta prin dotarea masinii cu o trusa complet echipata si valabila!

Previous post Laptele demachiant un produs cosmetic pe care ar trebui sa il folosesti!
Next post Seturi și accesorii de birou pentru a vă simplifica fluxul zilnic de lucru