Cold brew, o metodă inovativă de a prepara cafeaua: iată de ce ai nevoie de o râșniță de la Edream!

Hai să vorbim despre cold brew. Ce este, cum se prepară și de ce a ajuns această metodă atât de populară? Cert este că râșnița joacă un rol mare în această metodă, dar de ce?

Orice pasionat de cafea poate spune că este familiarizat, deja, cu ideea de cold brew. Totuși, este încă o modalitate nouă de a prepara cafeaua, iar de aceea este posibil ca tu să nu fi auzit de ea, sau să știi doar puține informații. Ei bine, află că aici vei afla totul: de la granulația pe care o alegi pentru rasnita, la cum se prepară un cold brew.

Ce este cold brew coffee?

Precum îi sugerează și numele, este o modalitate de a prepara cafeaua la rece (sau la temperatura camerei). Rezultatul este o cafea mai puțin acidă și amară, mai dulce. Este o modalitate ușoară de a o prepara. Așadar, nu este de mirare că a ajuns atât de populară.

Se prepară cafeaua proaspăt măcinată și se lasă la infuzat, în apă rece, cel puțin o noapte. Timpul optim ar fi chiar o zi. Mai apoi, se filtrează și se servește. Sună și este simplu! Totuși, unde intră râșnița în poveste? Chiar la primul pas, la măcinare. O cafea cold brew nu poate fi preparată cu boabe întregi, ci doar cu boabe măcinate grosier.

Rolul gradelor de măcinare în cafea

Te-ai gândit vreodată că tipul de granulație poate afecta gustul cafelei? Ei bine, află că există mai multe tipuri de granulație:

  • Grosier sau foarte grosier (asemeni boabelor zdrobite)

Această granulație este perfectă pentru cold brew. Ca dimensiune, este asemănătoare cu sarea . De asemenea, granulația grosieră poate fi folosită și pentru French Press.

  • Medie

Asemănătoare cu nisipul în dimensiune, granulația medie este versatilă, fiind potrivită pentru mai multe modalități de preparare, chiar și cele inovative precum Chemex și pour over, dar și pentru metode clasice, prin filtru sau dripper.

  • Fină

Cafeaua fină este perfectă pentru Moka sau AeroPress. Metodelele vor avea rezultate diferite, chiar dacă funcționează pe bază de presiune.

  • Foarte fină

În acest caz, cafeaua este folosită în espressoare sau ibric. Este asemănătoare cu zahărul pudră și este, probabil, granulația cunoscută de toată lumea.

Pe scurt, dacă îți dorești o cafea mai parfumată, atunci orientează-te spre granulații grosiere și vice versa, dacă îți place gustul amărui. Așadar, ține nu doar de modalitățile de preparare, ci și preferințele tale. Așadar, experimentează!

Ce râșnite vei găsi la Edream?

În acest magazin online, vei putea găsi doar râșnițe de calitate, de la producători diverși de renume din această nișă. Vei putea alege între:

  • Râșnițe Profitec
  • Râșnițe Varia
  • Râșnițe Eureka
  • Râșnițe manuale Varia, Pietro Grinders, Kinu și Eureka

Așadar, dacă vrei să încerci fiecare granulație pe rând, cu siguranță rasnita portabila gasesti aici, la Edream. Desigur, poți găsi mai multe produse, nu doar râșnițe – vrei să știi ce?

Ce includ ofertele din magazinul online Edream?

Cert este că cei de la Edream sunt pasionați de cafea, la fel ca tine! De aceea, țin produsele la un standard înalt, pentru a mulțumi orice iubitor de cafea. Așadar, aici vei găsi și espressoare de calitate, numai bune pentru a-ți începe dimineața cu o cană de magie.

Pe lângă aparatură, vei găsi și produse consumabile. Aici, poți comanda cafea de specialitate, boabe sau proaspăt măcinată, alături de altele precum ceai și ciocolată caldă. De asemenea, tot din această categorie, vei găsi healthy shakes. Putem spune, atunci, că Edream a pus la dispoziție o gamă diversă de produse, potrivite pentru toți.

Te invităm să descoperi tot din gama Edream. Comandă acum online!

Previous post Idei de amenajare a unei bucătării exterioare
Next post Centrul Medical Dr. Calugaru: Incredere si profesionalism pentru pacientii cu afectiuni neurologice