Epilarea Definitiva cu Laser – Mituri si Adevaruri

In lumea esteticii medicale, epilarea definitiva cu laser a devenit o procedura extrem de populara. Dar odata cu popularitatea, au aparut si o serie de mituri care pot crea confuzie. Daca vrei sa scapi de parul nedorit de pe corp cu epilare definitiva cu laser, este bine sa le cunosti.

Cei de la G-Beauty, una dintre cele mai cunoscute clinici de epilare definitiva Brasov au facut o lista cu cele mai populare si interesante mituri.

Mituri despre epilarea definitiva cu laser

Mitul 1: Epilarea cu laser este extrem de dureroasa

Adevarul este ca disconfortul resimtit in timpul epilarii cu laser variaza de la persoana la persoana si depinde in mare masura de zona care este tratata. Multi pacienti compara senzatia cu ciupitura unui elastic impotriva pielii. Daca te ingrijoreaza durerea, clinica poate utiliza o crema anestezica locala pentru a minimiza disconfortul.

Mitul 2: Epilarea cu laser nu functioneaza pe pielea inchisa la culoare sau pe parul deschis

Tehnologia laser a evoluat mult in ultimii ani. Astazi, exista lasere specializate care sunt eficiente si sigure pentru toate tipurile de piele si par. Cu toate acestea, e important sa discuti cu medicul specialist care va evalua cel mai bine tipul tau de piele si par inainte de a incepe tratamentul.

Mitul 3: Epilarea cu laser este definitiva dupa o singura sedinta

Adevarul este ca ai nevoie de mai multe sedinte pentru a obtine rezultate optime. Parul trece prin diferite faze de crestere si laserul este cel mai eficient in faza de crestere activa. Deoarece toate firele de par nu sunt in aceeasi faza in acelasi timp, sunt necesare mai multe sedinte pentru a te asigura ca fiecare fir este tratat corespunzator.

Mitul 4: Epilarea cu laser cauzeaza cancer

Aceasta este o teama comuna, dar complet nefondata. Laserele folosite in epilarea definitiva sunt concepute special pentru a penetra doar straturile superficiale ale pielii si a afecta foliculii de par, fara a atinge tesuturile profunde sau organele. In plus, nu emit radiatii care sa poata cauza cancer.

De ce sa alegi epilarea definitiva cu laser?

  • Economie de timp si bani pe termen lung: Chiar daca costurile initiale pot parea mari, epilarea definitiva cu laser poate fi de fapt mai economica pe termen lung. Gandeste-te la cat de mult timp si bani cheltuiesti pe epilare, ceara, creme depilatoare sau indepartarea parului cu lama pe tot parcursul vietii tale.
  • Piele mai neteda: Epilarea cu laser iti ofera o piele mai neteda si mai uniforma, fara iritatii sau urme de ras.
  • Reducerea firelor de par crescute sub piele: Daca te confrunti cu problema parului crescut sub piele, epilarea cu laser poate fi solutia. Aceasta reduce semnificativ riscul aparitiei acestor fire inestetice.
  • Rezultate pe termen lung: Cu epilarea cu laser, rezultatele sunt mult mai durabile comparativ cu alte metode de indepartare a parului.
  • Precizie: Laserele pot tinti foliculii de par cu precizie extrema, fara a afecta pielea din jur.

Epilarea definitiva cu laser este o optiune eficienta, durabila si tot mai accesibila pentru indepartarea parului nedorit. Inainte de a lua o decizie, este important sa te informezi corect si sa discuti cu un specialist.

Previous post Îți place să iei la pas fiecare oraș nou pe care îl descoperi? Iată ce piese vestimentare nu trebuie să-ți lipsească din bagaj
Next post 10 motive pentru care să alegi parchetul masiv pentru locuința sau biroul tău