Plănuiești un road trip toamna aceasta? 5 idei de ținut minte înainte de a porni la drum

Road tripul este una dintre cele mai bune activități pentru a scăpa de aglomerația urbană și pentru a te relaxa după o săptămână lungă de muncă. Peisajele colorate, dar și vremea de obicei mai moderată, fac toamna să fie una dintre cele mai bune perioade pentru a călători. Este bine de știut însă că, deși toamna este anotimpul perfect pentru a călători, această perioadă a anului vine și cu probleme pe care le poți întâmpina pe parcursul călătoriei tale.

Iată 5 idei de ținut minte pentru a avea un road trip lipsit de evenimente neplăcute:

  1. Ai grijă la condițiile de drum

Este important să reții că toamna condițiile de drum diferă de cele din timpul verii. Dacă călătorești printr-o zonă montană sau printr-o pădure, există posibilitatea ca suprafața drumului să fie acoperită cu frunze. Ține cont că aderența mașinii pe aceste suprafețe poate fi redusă și riscul de alunecare crește. Condu întotdeauna cu atenție și grijă. Pentru a fi sigur, poți face un test de frâne pentru a te asigura că prind și nu ai probleme.

  1. Fii atent la momentul zilei

Odată cu venirea toamnei, zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi. Din acest motiv, este bine să planifici în avans opririle și destinațiile pentru a nu avea probleme cu venirea întunericului. Pe lângă faptul că nu te mai poți bucura de peisaje noaptea, crește oboseala și riscul de accident din condiții neprevăzute. Astfel, este bine să verifici farurile și luminile, ștergătoarele, parbrizul și eventual să ai becuri de rezervă sau o lanternă pregătită pentru orice eventualitate.

  1. Asigură-te în avans de condițiile meteo

Știind ce traseu vrei să parcurgi, ia în calcul zonele prin care treci și condițiile meteo posibile în aceste zone. De exemplu, dacă știi că vei parcurge o zonă montană, este bine de știut că toamna aceste zone pot avea condiții de ninsoare sau îngheț. În această situație sunt folositoare cauciucurile de iarnă sau all-season. Pentru a fi pregătit de orice condiții, vezi gama de cauciucuri auto de pe Janta.ro și alege modelul potrivit mașinii tale.

  1. Verifică-ți mașina

Poate cel mai important aspect înainte de a pleca la drum este verificarea autovehiculului cu care plănuiești să pleci. Verifică bateria, nivelul uleiului și al fluidului de răcire a motorului, discurile și plăcuțele de frâne dar și presiunea și uzura cauciucurilor. De asemenea, asigură-te că ai o vestă reflectorizantă, trusă de prim ajutor, 2 triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu. Poți face aceste operații acasă sau la orice benzinărie ori punct unde te oprești.

  1. Gândește-te la trafic

Se poate ca tu să nu fii singurul cu ideea de a parcurge un anumit traseu iar alți oameni să facă același lucru. Acest fapt poate duce la aglomerări. Nimănui nu îi place să stea blocat în trafic și să piardă timp prețios în acest fel. Ține cont de perioadă, dacă e în timpul săptămânii sau e în weekend, dacă e sărbătoare legală și au mai mulți oameni liber, sau dacă pur și simplu e o perioadă cu vreme foarte bună și oamenii ies la plimbare cu mașina. Contează mult și ora la care alegi să parcurgi acel traseu, după amiaza sau seara fiind momentele mai aglomerate ale zilei.

Ca și concluzie, acordă importanță atât traseului, cât și mașinii și perioadei în care alegi să pleci la drum, dar nu exclude posibilitatea apariției unor evenimente neprevăzute și pregătește-te de dinainte pentru a le putea elimina și pentru a putea savura o aventură perfectă și colorată.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Codurile de bare și utilizarea lor în mediul comercial
Next post De ce este important să ai o dantură sănătoasă?