Sfaturi de la profesorii cursurilor de limbi straine – cum scapi de procrastinare

De cate ori ti-ai spua ca „astazi este ziua” in care te vei apuca serios de invatarea unei limbi noi, doar pentru a-ti pierde motivatia dupa cateva minuta, fiind distras de social media, seriale sau orice alta activitate?

Procrastinarea este o problema reala cu care foarte multi dintre noi ne confruntam in fiecare zi, dar profesorii de limbi straine vin in ajutorul celor care vor sa studieze si sunt in schimb sunt distrasi mult prea usor.

Continua sa citesti si descopera cateva metode eficiente recomandate de profesorii care predau cursuri limbi straine.

  1. Gaseste-ti motivatia

La baza oricarei actiuni se afla motivatia.

De ce vrei sa inveti o noua limba? Poate este pasionat de cultura unei tari si vrei sa intelegi mult mai bine, chiar sa vizitezi tara respectiva si sa discuti cu localnicii. Poate vrei sa obtii un loc de munca mult mai bun, iar una dintre cerinte este capacitatea de a intelege si vorbi o anumita limba.

O metoda eficienta pe care o recomanda profesorii care sustin cursuri de limbi straine si nu numai este sa iti notezi sau sa ai o imagine care te motiveaza si sa tii acel lucru la vedere, astfel incat sa il vezi de cate ori iti pierzi atentia.  

In acest fel, atunci cand simti nevoia sa amani, iti vei reaminti motivul pentru care vrei sa studiezi.

  • Stabileste-ti obiective mici

Un obiectiv mare, cum ar fi „vreau sa fiu fluent in franceza in doar trei luni de studiu”, poate fi intimidant, dand senzatia ca este greu de atins.

Profesorii care predau cursuri de limbi straine recomanda sa iti imparti scopul in obiective mai mici, cum ar fi „astazi voi invata 10 cuvinte noi” sau „voi exersa timp de 15 minute in fiecare zi”.

O sa vezi ca nu doar ca o sa iti fie mult mai usor sa respecti ceea ce ti-ai propus, dar chiar vei reusi sa faci si mai multe.

  • Amenajeaza un loc dedicat studiului

Mediul in care inveti joaca un rol esential. Asa cum spun si profesorii cursurilor de limbi straine, distragerile sunt inamicul numarul unu al celor care se confrunta cu procrastinarea.

Asa ca, o idee foarte buna si usor de pus in pactica este sa iti aranjezi un loc pe care sa il folosesti exclusiv pentru studiu, fara distrageri.

Asa cum in sala de clasa stii ca iti dedici timpul studiului, asa te vei simti si in locul pe care ti l-ai amenajat special acasa pentru a studia o limba straina.

  • Foloseste-te de tehnica Pomodoro

Ai auzit de tehnica Pomodoro? Este o metoda de gestionare a timpului care implica lucrul intensiv pentru 25 de minute, urmat de o pauza de 5 minute. Acest ritm te ajuta sa te mentii concentrat si sa previi oboseala. Profesorii au observat ca aceasta tehnica ajuta elevii sa se mentina motivati si sa evite procrastinarea.

  • Rasplateste-te

Toata munca aceasta merita rasplatita! Dupa o sesiune de studiu, ofera-ti o mica rasplata – poate o ciocolata, o plimbare scurta sau un episod din serialul tau preferat. O recompensa te va motiva sa continui si sa nu cedezi tentatiei de a amana.

Pentru a combate cu adevarat procrastinarea, este nevoie de o abordare structurate si de un mediu in care sa te simti motivat sa studiezi. Centrul de limbi straine Bsmart a creat un astfel de mediu special pentru cursantii care ii trec pragul pentru a studia alaturi de un colectiv motivat si de profesori experimentati.

Nu lasa pe mai tarziu, ceea ce poti face acum! Inscrie-te la cursurile de limbi strain de la Bsmart si incepe sa studiezi!

Previous post Cele mai intalnite mituri despre kinetoterapie – iata ce trebuie sa stii!
Next post Pregatesti cosuri cadou de Craciun? Iata ce sa NU incluzi in acestea!