Sfaturi pentru folosirea in siguranta a portilor automate

Automatizarea portilor a devenit o necesitate, deoarece aduce confort si eficienta in viata noastra de zi cu zi. Odata cu tehnologia moderna, vine si responsabilitatea de a utiliza sistemele pe care le folosim in siguranta. Desi, in general, portile automate sunt sigure, exploatarea lor trebuie sa se faca atent, in asa fel incat sa nu existe niciun risc. Atentia trebuie sa fie cu atat mai mare, in cazul in care in casa exista copii sau animale de companie.

Automatizarea portii nu este un produs „plug-and-play” pe care oricine il poate instala singur.  Apeleaza la instalatori profesionisti pentru a te asigura ca sistemul de automatizare a portii este instalat corect si in conditii de siguranta.

Sfaturi pentru folosirea in siguranta a portilor automate

1. Stai pe loc in timpul ce poarta se misca!

Nu incercasa intri prin poarta in timp ce aceasta se misca. Prinderile accidentale intre portile culisante sau batante pot cauza leziuni destul de neplacute, mai ales daca ai porti robuste. Asteapta pana cand poarta motorizata se opreste complet! Abia apoi te poti apropia de ea sau le poti permite altor persoane si animale sa se apropie.

2. Verifica frecvent sistemul, din punct de vedere vizual!

Inainte de a opera un sistem de porti motorizate nou instalat, este important sa faci o inspectare vizuala. Asigura-te ca toate componentele mobile ale sistemului, cum ar fi rolele, bratele si dispozitivele de fixare, sunt corect aliniate si lubrifiate. Verifica si starea senzorilor care detecteaza miscarea.  Toti senzorii  ar trebui sa functioneze corect, independent unul de celalalt.

3. Ai grija de copii atunci cand poarta functioneaza!

Daca ai copii sau ai prieteni care au copii, asigura-te ca inteleg importanta sigurantei legate de functionarea portii automate. Nu permite copiilor sa foloseasca telecomanda fara supraveghere sau sa se joace cu poarta.

4. Testeaza elementele de siguranta!

Pentru a te asigura ca sistemul  functioneaza in siguranta, efectueaza teste de siguranta atunci cand poarta este complet deschisa si complet inchisa. Incearca sa blochezi calea portii cu un obiect solid in timp ce aceasta se misca. Daca sistemul functioneaza corect, poarta trebuie sa se opreasca si sa inverseze directia in cateva secunde. Nu iti utiliza corpu in locul unui obiect solid pentru a face acest test. Daca senzorii nu functioneaza corect, exista riscul de a te rani.

5. Ia atitudine atunci cand descoperi probleme de functionare

Daca observi neregularitati in miscarea portii automate, cum ar fi incetiniri sau oprirea in anumite puncte, este important sa contactezi instalatorul, pentru a le rezolva cat mai repede.

Daca automatizarea portilor este facuta cu un kit de buna calitate, precum cele de pe eporti.ro, nu ar trebui sa exite probleme in ceea ce priveste functionarea si nu ar trebui sa existe risc de accidente. Chiar si asa insa, este bine sa fii precaut, in conditiile in care portile sunt greoaie iar atunci cand sunt in miscare pot fi periculoase.

Previous post Dacă ai nevoie de servicii de transport pacienți, apelează la o ambulanță privată
Next post Descoperă lumea fascinantă a artelor vizuale: cărți de artă deosebite