TOP 5 accesorii pentru casele de marcat de care magazinul tau are nevoie

Comertul cu amanuntul este o ramura in care viteza si precizia sunt esentiale, mai ales in cazul magazinelor care au un flux constant de clienti si stocuri cu foarte multe produse.

In cazul acesta, dincolo de simpla inregistrare a tranzactiilor, folosirea unei case de marcat poate deveni un punct central al interactiunii cu clientul si al gestionarii afacerii. In plus, exista mai multe dispozitive, accesorii, ce pot fi conectate la casa de marcat astfel incat sa o faca mai eficienta.

Iata cele cinci dintre accesoriile de care ai nevoie pentru a raspunde eficient nevoilor afacerii si ale clientilor tai!

1. Scannere de coduri de bare

Aceste dispozitive sunt folosite in special de magazinele care au un flux mare de clienti si vor ca tranzactiile sa fie mult mai rapide si eficiente.

Scanand codurile de pe ambalaje, informatiile sunt introduse automat in sistemul casei de marcat, reducand astfel timpul necesar pentru a cauta produsele in sistem sau pentru a tasta pretul fiecarui produs in parte.

In plus, scannerele de coduri de bare reduc numarul erorilor si sunt utile pentru cei care vor sa pastreze o evidenta clara a inventarului.

2. Sertar pentru bani

Chiar daca tranzactiile electronice (cu card bancar fizic sau digital) sunt in crestere, numerarul ramane o modalitate populara de plata, in special in zonele rurale unde lumea nu foloseste cardurile atat de des.

Sertarele de bani sunt impartite in mai multe compartimente si sunt foarte utile, deoarece bancnotele pot fi organizate in functie de valoare. Astfel, nu doar ca numerarul va fi mai organizat, dar va fi si mai accesibil pentru casier si, in plus, protejat, deoarece sertarul de bani poate fi accesat doar de catre personalul autorizat al magazinului.

3. Ecrane pentru clienti

Un accesoriu mai putin folosit impreuna cu casele de marcat, dar care imbunatateste experienta clientilor, este ecranul suplimentar pe care sunt afisate preturile produselor inregistrate, totalul tranzactiei si alte informatii relevante. Folosirea acestui dispozitiv creste transparenta si increderea clientilor in afaceri.

4. Imprimanta pentru chitante

Multe persoane inca vor sau au nevoie de o chitanta fizica. Imprimantele sunt conectate la casele de marcat si genereaza rapid chitantele la finalul scanarii codurilor de bare ale produselor.

Acestea sunt esentiale pentru retururi sau garantii si ofera clientilor o dovada fizica a faptului ca au cumparat de la magazinul tau.  

5. Cititoare de carduri

Asa cum spuneam, platile cu cardul bancar sunt folosite din ce in ce mai des. Cititoarele de carduri, adica POS-urile, le permit clientilor sa efectueze plati rapid folosind cardurile bancare. In plus, sunt o metoda sigura de plata, deoarece dispozitivul verifica tranzactia clientului prin introducerea unui cod PIN.

Avand un cititor de carduri conectat la casa de marcat, ca si comerciant poti accepta mai multe metode de plata, ceea ce imbunatateste si satisfactia clientilor.

In concluzie, antreprenorii care folosesc case de marcat in magazinele lor isi pot optimiza operatiunile, relatia cu clientii si asigura dezvoltarea sustenabila a afacerii. Pe masura ce tehnologia continua sa evolueze, pe piata vor aparea si mai multe tipuri de accesorii, iar casele de marcat vor deveni si mai eficiente.

Ca si comerciant este esential sa ramai informat si sa adopti orice forma de tehnologie ce iti poate imbunatati activitatea.

Fie ca afacerea ta se afla la inceput sau cauti metode prin care sa o modernizezi, folosirea unei case de marcat echipata cu accesoriile potrivite te poate ajuta. De aceea, magazinul online TehnicaFiscala.ro iti vine ajutor cu aparatura fiscala de ultima generatie la preturi avantajoase. Cere ajutorul expertilor chiar acum!

Previous post TOP 3 masuri de implementat prin care iti poti securiza afacerea
Next post Afacerea ta chiar are nevoie de agentie de SEO din Bucuresti? Afla raspunsul!